Izvor: Sportklub.rs
23.03.2023 u 15:27
0

Piksi: Šansa koja se ne sme propustiti

„Igrači su svesni toga“, kaže selektor Srbije pred meč sa Litvanijom

Bila je Srbija nadomak plasmana na prethodno Evropsko prvenstvo, pa se saplela u baražu protiv Škotske usred Beograda. A, činilo se da lakše šanse još dugo neće biti…

Ipak, grupa u novim kvalifikacijama za prvenstvo kontinenta zaista daje enormne šanse Orlovima da posle 24 godine dolete do velike fudbalske smotre. Pa iako selektor Dragan Stojković poziva na oprez, traži se da se korak po korak, jasno je i njemu da je ovo prilika kakva se retko pruža.

Meč u petak veče protiv Litvanije (20.45) ne bi smeo da bude ništa drugo do prvi siguran korak Srbije ka prvenstvu Evrope i skidanju „prokletstva“ dugog više od dve decenije.

Želimo da učestvujemo na Evropskom prvenstvu posle predugačog vremenskog perioda. I te kako znamo da moramo da idemo korak po korak. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo smo u teškoj grupi završili kao prvi. U Ligi nacija smo takođe bili prvi. To pokazuje i dokazuje da srpski fudbal ima kvalitet. Jedino „klizanje“ je bilo na Mundijalu, promašili smo metu. Sada dolazi pred nas ponovo taj izazov koji se zove Evropsko prvenstvo, razmišljamo kako da pobedimo Litvaniju, pa onda sledećeg protivnika. To je jedini način. Drago mi je da i igrači shvataju važnost i da je ovo šansa koja ne sme da se propusti. Nema nikakve razlike u odnosu na prethodne kvalifikacije, želimo da budemo deo velikog takmičenja“, poručuje Piksi.

Kvalifikacije su nove, ali je tim gotovo u potpunosti stari, a neće se, sasvim izvesno, menjati ni sistem igre, ni opredeljenje selektora Srbije. I pored neuspeha u Kataru.

Sistemi se menjaju, ali mi u Kataru nismo bili spremni da na takmičenju budemo na nivou na kojem smo bili. Sada me raduje što su igrači zdravi. Najbitnije je da Vlahović više ne oseća bol, ni Mitrović, Kostić, Lukić… Izabraćemo sistem za koji smatramo da može da donese rezultat. Nije bitno u kojem sistemu igrate, bitna je interpretacija istog, da se pokaže veća disciplina u odbrambenim zadacima. Moramo te stvari da popravimo, da podignemo na viši nivo“.

I filozofija igre u srpskom timu ostaće ista.

Morate da dominirate, da budete tim koji napada i koji želi da postigne gol. Mnogo smo razgovarali ovih dana i na treningu obraćali pažnju na segmente igre. Očekujem da budemo potpuno spremni da odigramo kvalitetnu utakmicu“.

 

Mada, najavljuje Piksi i neka iznenađenja u timu.

Ja šta god da uradim, u medijima izađe „Piksi iznenadio, Piksi šokirao“ (smeh). Gledam da uradim najbolje što mogu i izvučem maksimum iz ovih momaka. Sigurno je da će opet biti naslovi o iznenađenju u sastavu reprezentacije. Imamo još jednu utakmicu u roku od tri dana, pa treba biti mudar, napraviti strategiju kako treba“.

Bez obzira na probleme u Fulamu, Premijer ligi, zbog crvenog kartona i najavljene drakonske kazne, Piksi očekuje da Mitrović bude, tradicionalno, na visini zadatka.

Mnogo je kritika na njegov račun zbog crvenog kartona. Verujem da se to malo i preuveličava. ZA mene je važno da je on maksimalmno koncentrisan za igru u reprezentaciji, za njegovu ulogu u timu. Mislim da ga sve to što se dešava neće previše poremetiti. On je ozbiljan momak, posvećen reprezentaciji više nego sto odsto. Siguran sam da neće biti problema što se tiče njegovog učinka“, poručuje Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije.

UEFA pokrenula istragu o Barseloni zbog slučaja Negreira

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter