Izvor: Kurir.rs
26.12.2022 u 10:52
0

PIKSIJU I MITRU ZLATNE LOPTE FSS: Selektor reprezentacije Srbije i najbolji strelac dobitnici nagrada za 2022. godinu

Dobitnici Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije za 2022. godinu su Dragan Stojković Piksi, Aleksandar Mitrović i Jovana Damnjanović.

Robert Levandovski uveren je da će Lionel Mesi dobiti „Zlatnu loptu“: „Mesi je postigao ono što mu je najvažnije i sada u tome može da uživa!“

Ovaj predlog sutra bi na sednici Izvršnog odbora FS Srbije trebalo da potvrde članovi tog tela. Kao što je ranije poznato, ove nagrade biće uručene na svečanosti u februaru 2023, kada budu okončani izbori za novog predsednika Saveza.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dragan Stojković Piksi drugi put uzastopno, a treći put u karijeri poneće nagradu za najboljeg srpskog trenera. Selektor srpske fudbalske reprezentacije na impresivan način izborio je plasman na Svetsko prvenstvo u Katar, afirmisao je nekoliko igrača, obezbedio prolaz u A diviziju Lige nacija, međutim na Mundijalu nije uspeo da ostvari rezultat koji je javnost očekivala. Gotovo da nije imao konkurenciju u godini koja je na izmaku.

Što se fudbalera tiče, Aleksandar Mitrović zaslužio je nagradu. Imao je impresivnu sezonu iza sebe, kako u dresu Fulama, tako i reprezentacije. U dresu nacionalnog tima postao je apsolutni rekorder sa 52 postignuta gola, dok je u Engleskoj srušio rekord star 29 godina koji je držao Gaj Vitingem. Naime, srpski centarfor je dao čak 43 gola u Čempionšipu tokom jedne sezone i postao najbolji strelac u istoriji tog takmičenja. Ovo će mu biti druga nagrada „Zlatne lopte“ FSS, pošto je laureat bio 2018. godine.

Jovana Damnjanović, reprezentativka Srbije i fudbalerka Bajerna iz Minhena, bila je najbolja u državnom timu i svom klubu. Srbiji je malo nedostajalo da se kroz kvalifikacije domogne SP. Jovana Damnjanović posebno je blistala u mečevima protiv Nemačke, kada je dala dva veoma lepa gola. Sa Bajernom je igrala u Ligi šampiona.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter