Izvor: BSC HAPPY
04.03.2023 u 10:45
1

POTRESI U EVROPSKOM FUDBALU UEFA izbacila šest klubova iz Evrope, među njima dva hrvatska

Disciplinski organi UEFA odlučili su da oštro kazne 11 klubova, od čega je čak šest njih izbačeno iz Evrope - piše na zvaničnom UEFA sajtu.

UEFA je 2022. godine izglasala novi Pravilnik o licenciranju i financijskoj održivosti klubova, a sada je donela i prve odluke na osnovu istoga. Među 11 klubova zbog neplaćenih obaveza u roku od 90 dana najteže su novčano kažnjeni NK Rijeka s 450 hiljadu eura i Osijek s 450 hiljada eura + 150.000 eura.

Višu kaznu Osijek plaća zbog recidiva. Napravljene su tri provere pre odluke, u  2022. i siječnju 2023. godine na kojima nisu ispoštivali traženo.

Puno teža kazna ih možda tek čeka. Uvetno su kažnjeni izbacivanjem iz sledećeg takmičenja na koje se kvalifikuju u sledeće tri sezone. Rijeka ima probno razdoblje od jedne godine, a Osijek od dve.

Među kažnjenima je i Borac iz Banjaluke sa 10.000 evra, a novčane kazne čekaju još i maltešku Florijana i kazahstanski Kizil.

SKANDAL U HRVATSKOJ! JE**M VAM MATER LOPOVSKU! Nikada viđen crveni karton na ovim prostorima! Igrač pobesneo pa… (VIDEO)
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POTRESI U EVROPSKOM FUDBALU UEFA izbacila šest klubova iz Evrope, među njima dva hrvatska”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter