Izvor: HAPPY BSC
15.03.2023 u 16:49
0

PROVOKATORI DOLAZE U SRBIJU Džaka i Šaćiri ostaju u Beogradu i Novom Sadu dva dana, ali neće moći niko da ih gleda

Granit Džaka i Džerdan Šaćiri dolaze u Srbiju!

Igraće protiv Belorusije u subotu 25. marta na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Granit Džaka i Džerdan Šaćiri uvek su bili skloni manipulaciji i šarlatanstvu kada bi igrali protiv Srbije. Tako je bilo nedavno na Mundijalu u Kataru, a i pre pet godina na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Tada su obojica iritirali Srbe pokazivanjem albanskog orla i širenjem nacionalne mržnje. Zbog toga je morala da reaguje UEFA, kao i FS Švajcarske koji su zabranili tandemu Albanaca koji vode poreko iz srpske pokrajine Kosovo i Metohija, da gestikuliraju bilo kakve poruke političke sadržine.

Granit Džaka i Džerdan Šaćiri uvek su bili ti koji su izazivali incidente i skandale, nemile scene na terenu. Shvatali su da u otvorenoj fudbalskoj borbi nemaju šta da traže, već da do krajnjeg cilja mogu doći jedino ako fudbal gurnu u drugi plan.

Na Mundijalu u Kataru Granit Džaka je tokom svih 90 minuta utakmice između Švajcarske i Srbije provocirao srpske fudbalere. Na kraju je izazvao incident kada je ušao u klinč sa Nikolom Milenkovićem, a čini se da će hvatanje za gušu od strane golmana Srbije Vanje Milinkovića-Savića pamtiti dok je živ.

Printscreen/Instafram/granitxhaka

 

Kao kulminacija provokatorske uloge u koju se uživeo, Granit Džaka je imao performans sa dresom saigrača iz reprezentacije Ardona Jašarija. Na kraju utakmice, Džaka je obukao dres, okrenuvši naličje ka kamerama i pokazivavši na prezime Jašari, čime je aludirao na teroristu UČK Adema Jašarija koji je eliminisan od strane srpske policije u jesen 1998. godine u selu Donje Prekaze.

Selektor Švajcarske Murat Jakin vrlo brzo objaviće spisak fudbalera na koje računa u kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo protiv Belorusije i Izraela. Očekuje se naravno da na njemu budu Granit Džaka i Džerdan Šaćiri koji su među najboljim igračim u svom timu.

Zbog sankcija UEFA, Belorusi su izabrali da svoje mečeve igraju u Srbiji, u Novom Sadu, pred praznim tribinama. Tako da navijači neće moći da budu prisutni na meču.

Utakmica je odlukom UEFA zatvorena za celokupnu javnost, tako da nije moguće ni akreditovanje od strane novinara. Policija će biti oko stadiona i sprečavaće bilo kakvo okupljanje u blizini objekta „Karađorđe“.

Švajcarci će se okupiti u ponedeljak, u treningu centru fudbalskog kluba Bazel, a potom će imati fan zonu za navijače i medije. Utakmica protiv Belorusije je na programu 25. marta, a dolazak u Srbiju planiran je dva ili dan ranije.

Ibrahimović je neuništiv: Dobio poziv u reprezentaciju Švedske u 41. godini

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter