Izvor: Arenasport.com
24.05.2023 u 19:21
0

REPREZENTACIJA SRBIJE u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za fudbalere do 17 godina: „Orliće“ dalje odveli remi sa Španijom i pobeda Italije

Fudbalska kadetska selekcija Srbije prošla je među osam najboljih reprezentacija na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina, pošto je uzela potreban bod protiv Španije - 1:1 (0:0), a Italija iskoristila čoveka više protiv Slovenije i savladala tim bivše jugoslovenske republike u zadnjem kolu - 3:0. Imali su "orlići" u jednom trenutku u rukama i prvo mesto grupe B, ali su ipak otišli u duel sa Poljskom (27. maj. 20.00), sa (po) jednim trijumfom (nad Italijom - 2:0), porazom (od Slovenije - 2:4) i večerašnjim remijem.

Podmladak „crvene furije“ mogao je da povede već u 2. minutu, jer je Guija ostavljen sam na petercu, samo je loše glavom udario loptu i uprskao vrlo ozbiljnu šansu svog tima. Malo je nedostajalo da se isti momak proslavi u kasnoj fazi prvog poluvremena, s tom razlikom što je ovog puta Viktor Džodić bio kriv što nije, tako što mu je mladi golman Monpeljea pročitao dribling. I sprečio već viđenu materijalizaciju velike razlike u posedu lopte u korist protivnika i(li) defanzvnu nonšalanciju Uroša Ćuka u situaciji pre toga.

NEJMAR U JUNAJTEDU? Oglasio se trener „crvenih đavola“ i raspametio navijače

Španci su bili ofanzivni i stalno „visili“ oko našeg šesnasterca, tražeći pukotinu u defanzivnom zidu, dok su se izabranici Aleksandra Lukovića sve vreme branili. Srećom, pa su to radili organizovano i diciplinovano, zbog čega njihovi vršnjaci nisu imali prilika koliko su prizivali svojom terenskom dominacijom.

„Orlićima“ su nedostajali kreativnost i konkretnost na sredini terena, pa nisu mogli da budu opasni ni u zadnjoj fazi igre. Uprkos tome mogli su da daju gol da je Veljko Vukojević drugačije reagovao na sitnoj udaljenosti od mreže Himenesa u 43. minutu. Umesto da šutne iz prve izabrao je da dribla i loše prošao.

Dosadnjikav fudbal protegao se na drugi deo meča, a onda je Andrija Maksimović u 68. minutu „probudio“ malobrojnu publiku na stadionu u Budimpešti. Matija Popović precizno je uputio loptu na drugu stativu, a vezista Crvene zvezde iskoristio asistenciju napadača Partizana i smestio je iza leđa španskog golmana. 

Nije se dugo čekalo na protivudar, a izveo ga je Lamine Jamal (79). Prvotimac Barselone matirao je Džodića efektnom dijagonalom iz ćoška šesnaesterca, ali to nije zaustavilo srpske klince u pohodu na drugi krug, obzirom da im je išao na ruku ishod drugog meča.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter