Izvor: tanjug
19.09.2022 u 15:23
0

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi poručuje: „Srbiji nikad nije bilo lako i nije ništa dobijala na tacni!“

Naš fokus trenutno je potpuno na Ligi nacija i spisak igrača je napravljen za ove dve utakmice, ne bih da govorim o spisku za Mundijal u Kataru, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uoči utakmica protiv Švedske i Norveške.

Srbija u subotu dočekuje Švedsku, zbog kazne samo sa decom do 14 godina iz škola fudbala na tribinama, a tri dana kasnije gostuje u Oslu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Neki igrači su povređeni, poput Milenkovića, Rajković je suspendovan, imamo dvojicu debitanata, Babića i Mitrovića, a trebalo je da bude i treći. Takođe, nema ni Ristića zbog minutaže, ali ništa nije definitivno“, izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Srđan Babić je član generacije sa Novog Zelanda, želja mi da ga vidim uživo i na terenu, njegove konstante igre u Primeri i činjenica da je kapiten Almerije zaslužuju pažnju, dodao je Piksi.

„Što se tiče Stefana Mitrovića pred njim je takođe budućnost, mlad je, njegove karakteristike su odlične, ima brzinu ihrabrost da rešava probleme „jedan na jedan“ sa autoritetom, plus želja nam je da naši igrači igraju za Srbiju jer je mogao da bira. Gledao sam i Lazara Samardžića iz Udinezea, razgovarao sam s njim, mislim da nema dilemu između Srbije i Nemačke i dogovor je da od marta sledeće godine bude na spisku i igra za Srbiju“, istakao je Stojković.

Sergej Milinković-Savić strelac i asistent u pobedi Lacija nad Kremonezeom u sedmom kolu Serije A, poraz Vlahovićevog i Kostićevog Juventusa!

Prema njegovim rečima žao mu je što protiv Švedske neće biti „starijih“ navijača, ali da će ekipa dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat i oprosti se od navijača pred polazak u Katar.

„Iskoristićemo ovo vreme na nekim taktičkim stvarima i sigurno je da će Srbija nastaviti da igra napadački fudbal“, poručio je Stojković i dodao da nema problema kada je u pitanju izbor prvog golmana, jer su svi kvalitetni i ko bude branio u Kataru biće najbolje rešenje.

„Švedska je vrlo dobra ekipa, verovatno traže revanš zbog utakmice u Stokholmu. Na nama je da pružimo maksimum. Neće biti lako, a kada ta utakmica prođe ćemo razmišljati poslednjoj. Srbiji nikad nije bilo lako i nije ništa dobijala na tacni, uvek smo morali da se mučimo i tako će biti i ovaj put“

Idemo meč po meč, a u ovom momentu je Švedska prioritet svih prioriteta, jasan je Stojković.

„Pokazali smo da smo u igri uprkos porazu u Beogradu protiv Norveške, iako je bio nezaslužen, ali se desio. Nije nikakva tragedija ako ne budemo prvi, taman posla. Mi ćemo učiniti sve da dođemo do nekog cilja i verujem da možemo, zašto da ne? Bitno je da igrači veruju“, istakao je Stojković i dodao da mu je drago što ga je nedavno Gabrijel Batistuta uporedio sa Peleom, Maradonom i Krojfom i da uvek više voli pohvale, nego kritike.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter