Izvor: Novosti.rs
22.05.2023 u 09:17
0

ŠOU SRBIJE NA U17 EVROPSKOM PRVENSTVU! Otpisani „orlići“ nokautirali Italiju, novi Piksi bacao „azurine“ kao „stari“ Špance (VIDEO)

SRBIJA je porazom otpočela učešće na Evropskom prvenstvu za fudbalere do 17 godina, ali 2:4 protiv vršnjaka iz Slovenije uopšte nije obeshrabrilo ekipu "orlića" čiji je selektor Aleksandar Luković. Iako su se namerili na još jačeg rivala nego u prvom kolu U17 šampionata Evrope, dobili su ga u velikom stilu: Italija je nokautirana sa 2:0, a asistent je, posle driblinga u stilu Dragana Stojkovića Piksija protiv Španije na Mundijalu 1990, kod oba gola bio Matija Popović.

Vodili su Slovenci sa 4:0 u jednom trenutku onog „meča za zaborav“ na startu turnira, ali… čak i u toj utakmici, Lukovićeva ekipa je imala priličan broj dobrih šansi, pogađala i okvir gola, pored dvaput zatresene mreže suparnika.

Ipak, sasvim druga priča dešavala se protiv Italije, koja je u 1. kolu izgubila od moćne Španije sa 2:1 i želela da što pre opravda ulogu favorita protiv „otpisanih“ iz Srbije.

Međutim, ovoga puta su „orlići“ znali da nema stava „lako ćemo, da vidimo najpre kakvi su ovi“, već su od samog starta zaigrali odgovorno i konkretno.

To im je donelo i prednost u prvom poluvremenu, udvostručenu u drugom, a sve posle bravura cele ekipe, te driblinga velike nade Partizana, Matije Popovića.

On je u 39. minutu „lažnjakom“ poslao čuvara da prokliza van terena, a onda uposlio idealno Andriju Maksimovića, saigrača u nacionalnom timu iz Crvene zvezde, za 1:0 i prvo veliko slavlje naših fudbalskih nada.

Drugo se desilo opet posle odličnog driblinga „jedanaestice“ u dresu Srbije.

Igrao se 69. minut, kada je Matija Popović iznova bio nerešiva enigma za suparnika na levom krilu napada „orlića“, potom je dodao loptu Mihajlu Cvetkoviću, koji je dao gol Sloveniji, pa se iznova upisao u strelce na ovom šampionatu.

Sve to su ovaj momak iz Čukaričkog i njegovi saigrači…

… proslavili gestikulacijom u stilu „Šta je ovde uopšte čudno? Pa to smo samo mi!“.

A ovi momci – stvarno obećavaju. Ako ostanu na zemlji i ne polete odmah, iako je u prirodi „orlova“ da lete, mogu da doguraju daleko. Mudro vođeni od strane Aleksandra Lukovića, ohrabrivani, a talentovani, posvećeni i vedri, zaista mogu mnogo toga.

Pa i da, onako usput, pošalju moćne rivale van terena. Što da ne, nije zabranjeno…

Sledeća utakmica

U 3. kolu Srbija će u sredu, 24. maja, od 17 časova igrati protiv vodeće Španije koja je danas sa 3:1 savladala Slovence (i imala igrača više posle vođstva od 2:0). U tom terminu  će se sastati i Slovenija – Italija.

Kako je na tabeli stanje sledeće: Španija 6 bodova, Slovenija 3, Srbija 3, Italija 0, na „orlićima“ je da protiv moćne „furije“ ostvare bolji rezultat nego Slovenci protiv Italije, ne bi li prošli u četvrtfinale. Tamo ima mesta samo za dve najbolje selekcije iz svake grupe.

CELE SEZONE ČAKAMO DA NA „MARAKANI“ PODIGNEMO PEHAR! Eraković: Pamtim svaku proslavu titule…
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter