Izvor: Sportklub.rs
11.05.2023 u 11:16
0

SRBI U EVROPI: Ko može do trona u Ligi Evrope i Ligi konferencija?

Srpskih igrača nema u završnici Lige šampiona, ali čak devetorica će nastupati u završnim borbama Lige Evrope i Lige konferencija.

U Ligi šampiona su odigrana prva dva meča polufinala, Real i Mančester siti su remizirali u Madridu (1:1), u gradskom okršaju u Milanu Inter je slavio kao formalni gost sa 2:0.

U tim duelima nije bilo srpskih igrača, ali će ih biti u priličnom broju u polufinalnim mečevima Lige Evrope i Lige konferencije, koji su na programu u četvrtak uveče.

U drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju, u centru pažnje srpske javnosti biće meč u Torinu, Juventus će ugostiti Sevilju. Odnosno, Dušan Vlahović i Filip Kostić igraće protiv Nemanje Gudelja i Marka Dmitrovića.

Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

 

Vlahović od odlaska iz Partizana, sa kojim ima jednu titulu šampiona i dva Kupa Srbije nema trofej u inostranstvu. Idealna prilika je ova sezone, u kojoj njegov tim sve ambicije može da ispuni preko Lige Evrope.

Njegov saigrač Kostić je tu u daleko boljoj poziciji, sa Ajntrahtom je osvojio Ligu Evrope u sezoni 2021/22, bio je i najbolji igrač tog takmičenja, a upravo ga je sve to preporučilo italijanskom gigantu.

Na drugo strani, Gudelj je već osvajao Ligu Evrope i to upravo sa Seviljom u sezoni 2019/20, kad su u velikom finalu u Kelnu sa 3:2 savladali milanski Inter, a prethodno su izbacivali Mančester junajted, Vulverhempton, Romu…

Dmitroviću nedostaju trofeji, iako je prilično dugo u inostranstvu, još od odlaska iz Crvene zvezde 2013. godine. Za to vreme, sada već bivši reprezentativac Srbije osvojio je samo Kup Mađarske sa Ujpeštom.

U drugom polufinalnom susretu ovog takmičenja, Nemanja Matić i Mile Svilar, imaće težak zadatak u dva duela protiv Bajera iz Leverkuzena. O Matićevoj karijeri ne treba trošiti reči, dok mladi golman gradi svoj evropski put.

U Ligi konferencija pažnju ljubitelja fudbala u Srbiji posebno će izazvati duel Fiorentine i Bazela, gde će Nikola Milenković, Luka Jović i Aleksa Terzić juriti vizu za veliko finale u Pragu. U drugom polufinalu igraće Vest Hem i AZ Alkmar.

UEFA očekuje zaradu od PET MILIJARDI evra od TV prava za Ligu šampiona

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter