Izvor: Informer.rs
15.05.2023 u 08:46
0

STADIONI U SRBIJI DOBIJAJU NOVE TERENE: UEFA i FSS ulažu 20 miliona evra

Posle "Marakane", o čemu je Informer juče pisao, još nekoliko superligaških stadiona dobiće nove terene

FSS i UEFA uložiće u terene na stadionima srpskih superligaša oko 20 miliona evra, saznaje Informer! Velika rekonstrukcija podloge na stadionima širom Srbije, u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije i u saradnji sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA), počeće od najvećeg srpskog stadiona – Rajko Mitić i ta investicija iznosiće nešto više od pola miliona evra.

Nakon toga, u planu je postavljanje terena na još petnaestak stadiona. Svi će dobiti tzv. hibridnu podlogu, dok će nekima biti sređeno grejanje i drenaža terena. Reč je o podlozi koja se prvi put pojavila na Evropskom prvenstvu 2016. godine. Od tada su mnogi klubovi počeli da je koriste, pre svih engleski premijerligaši. Većina njih ima hibridnu podlogu, pa im trava deluje lepše i zelenije od prirodne. Takođe, ta trava je čvršća i podnosi veći teret od standarde podloge. Zbog toga dugo deluje novo i ne primećuju se na njoj promene usled odigravanja utakmica. 

Prvi čovek srpskog fudbala Dragan Džajić i generalni sekretar Jovan Šurbatović u utorak bi trebalo da se sastanu sa predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom u Nionu, kako bi detaljno razradili predlog o ulaganju u infrastrukturu. Teren sa hibridnom podlogom imaju „TSC Arena“, kao i stadioni Loznice i Leskovca koji će u narednom periodu biti otvoreni.

Potpredsednik Branislav Nedimović objasnio je koga sve očekuje novo ruho.

– Reč je o velikoj investiciji i biće novca da se mnogo toga uradi. Prioritet je „Marakana“ zbog Lige šampiona, a nakon nje bi trebalo da se rade tereni Spartaka iz Subotice, Radničkog iz Niša, Napretka iz Kruševca i novosadske Vojvodine. TSC već ima takav teren, pa će dobiti podlogu za još jedan teren u akademiji. U planu je i menjanje terena na Partizanovom stadionu. Dobiće i Čukarički nakon rekonstrukcije stadiona – poručio je Nedimović.

BARSELONA VRATILA TITULI NA KAMP NOU posle ubedljive pobede nad Espanjolom
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter