Izvor: Mondo.rs
09.03.2023 u 21:02
0

FUDBALSKA NOĆ ŠIROM EVROPE – NEMA GOLOVA SRPSKIH NAPADAČA, KOSTIĆ ASISTIRAO!

Završene su utakmice Lige Evrope i Lige konferencija

Liga Evrope

  • Juventus – Frajburg 1:0
  • Mančester junajted – Betis 4:1
  • Sevilja – Fenerbahče 2:0
  • Šahtjor – Fejnord 1:1

Konferencijska liga

  • Bazel – Slovan Bratislava 2:2
  • Fiorentina – Sivaspor 1:0
  • Gent – Bašakšehir 1:1
  • Leh – Đurgarden 1:0

 

Juventus protiv Frajburga: Ščenšni – Danilo, Bremer, Aleks Sandro – Kuadrado, Rabio, Lokateli, Mireti, Kostić – Di Marija – Vlahović

Fiorentina protiv Sivasa: Terasijano – Dodo, Martinez Kuarta, Igor, Biragi – Kastrovili, Amrabat, Bonaventura – Ikone, Jović, Gonzales

KRAJ UTAKMICA

80.minut – Mančester junajted je sa dva gola završio posao protiv Betisa, a Slovan je izjednačio u Bazelu. Do prednosti je stigao i Šahtjor, koji je preko Jaroslava Rakitskog poveo protiv Fejnorda na neutralnom terenu u Poljskoj.

64.minut – Kratko je trajala prednost Juventusa, poradovali su se igrači nemačkog tima, ali je VAR presudio da nije 1:1. Igrač koji je asistirao za pogodak igrao je rukom u kaznenom prostoru tima iz Torina, što je glavni arbitar meča video na snimku.

54.minut – Ovo ne viđate često, Anhel di Marija je majstorski pogodio glavom. Idealno se ubacio na peterac i sačekao centaršut Filipa Kostića, koji ga je pogodio pravo u trepavicu. Idealna kombinacija za prednost Juventusa protiv Frajburga!

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

 

Španski tim je izjednačio pre poluvremena. Ovako je Betis zatresao mrežu:

40.minut – Evo i golova! Betis je u 32. minutu uspeo da izjednači na gostovanju Mančester junajtedu i to su jedini pogoci u Ligi Evrope, ali su strelci bolje raspoloženi u Konferencijskoj ligi. Pored meča Bazel – Slovan na kojem domaćin ima prednost (2:1), golovi su „pali“ na okršajima Gent – Bašakšehir gde je 1:1 i Leh – Đurgarden gde domaći tim ima minimalnu prednost.

Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

 

20.minut – Bazel i Slovan iz Bratislave najviše su raspucani u večernjem terminu, pa je na njihovom meču trneutno 1:1. Dugo se proveravao gol gostiju u Švajcarskoj, ali je VAR na kraju potvrdio da su Slovaci izjednačili. U Konferencijskoj ligi videli smo još jedan pogodak jer je Stefano Okaka pogodio za Bašakšehir protiv Genta.

Tanju/AP Photo/Dave Thompson

 

7.minut – Nastavlja se neverovatna serija fudbalera Mančester junajteda! Rašfordu je bilo potrebno samo šest minuta da pogodi protiv Betisa i tako potvrdi da trenutno igra najbolji fudbal u karijeri.

1.minut – Utakmice su počele!

KRAJ UTAKMICA

Pratimo sedam utakmica, a najviše pažnje biće usmereno ka mečevima Roma – Real Sosijedad, Sporting – Arsenal i Šerif – Nica.


REZULTATI: 

Liga Evrope

  • Roma – Real Sosijedad 2:0
  • Bajer Leverkuzen – Ferencvaroš 2:0
  • Sporting – Arsenal 2:2
  • Union Berlin – Rojal Union 2:3

Konferencijska liga

  • AEK Larnaka – Vest Hem 0:2
  • Anderleht – Viljareal 1:1
  • Šerif – Nica 0:1

85.minut – Čini se da je samo tim iz Londona, koji je večeras gostovao AEK-u iz Larnake, završio posao u prvom meču. „Čekićari“ su golovima Majkla Antonija stigli do prednosti 2:0, što je najubedljivija prednost večeras. doduše, ima još nekoliko minuta da se promeni situacija.

 

65.minut – Autogolom Hidemase Morite tim iz Londona stiže do izjednačenja u Lisabonu, pa nema sumnje da nas čeka spektakl u samom finišu utakmice.

57.minut – Preokret u Lisabonu gde sada Sporting vodi protiv Arsenala, ali i izjednačenje u Belgiji. Tamo je Anderleht uspeo da poravna rezultat na utakmici sa Viljarealom.

Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

 

U nastavku nema pogodaka ni na jednom od sedam mečeva koje pratimo, pa vam preporučujemo da pogledate gol koji je hrvatski defanzivac Josip Juranović postigao za Union Berlin u finišu prvog dela meča:

KRAJ POLUVREMENA

45.minut – Preko snažno Majkla Antonija tim iz Londona stigao je do prednosti na Kipru, a Union Berlin uspeo je u finišu prvog dela meča da izjednačio protiv Rojal Uniona. Biće zanimljivo u nastavku susreta.

35.minut – Pogađa i Sporting! Aktuelni šampion Portugala vraća se u meč, Gonsalo Ignasio bio je najviši u skoku i centaršut iz kornera sproveo je u gol sa pet metara. Ostavili su ga samog igrači Arsenala i to ih je skupo koštalo.

30.minut – ŽViktor Bonifaci je pogodio za belgijski Rojal Union na gostovanju Unio Berlinu, pa tako sada imamo golove na svakoj utakmici Lige Evrope koja se igra. Sa druge strane, videli smo i prvi gol u Konfernecijskoj ligi pošto je Manu Trigueros doneo prednost Viljarealu na gostovanju Anderlehtu.

Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

 

23.minut –  Arsenal vodi u Lisabonu protiv Sportinga, nakon što je Vilijem Saliba bio najbolji u skoku i loptu glavom poslao u mrežu portugalskog tima.

20.minut – Golom Stefana El Šaravi, koji je pomalo zaboravljen, Rimljani su u 13. minutu stigli do prednosti protiv Real Sosijedada. Za sada smo videli samo dva pogotka i to oba domaćih timova u Ligi Evrope.

10.minut – Prvi gol na večerašnjim mečevima videli smo u Leverkuzenu, gde je Kerem Demirbaj doneo prednost Bajeru protiv Ferencvaroša. Nemački tim je brzo „otključao“ goste iz Mađarske, pa bi ovde moglo da bude još pogodaka.

1.minut – Utakmice su počele!

Tanjug/AP Photo/Armando Franca

 

Pošto Lacio i Roma ne mogu istovremeno da budu domaćini, tim Sergeja Milinković-Savića igrao je na svom terenu u utorak. Lacio je poražen od AZ Alkmara (2:1), koji će u revanšu u Holandiji imati priliku da izbaci favorita i nađe sebi mesto u četvrtfinalu Konferencijske lige.

U Konferencijskoj ligi večeras će se sastati Šerif i Nica, timovi koji su tokom ove evropske sezone pobeđivali Partizan. Francuski predstavnik bio je rival crno-belih u grupnoj fazi, a ekipa iz Moldavije izbacila je tim iz Humske u prvom prolećnom kolu, pobedom u Beogradu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter