Izvor: BSC HAPPY
27.03.2023 u 22:40
0

TEŠKA POBEDA SRBIJE: Vlahović kao junak duela „Pod Goricom“

Put ka Nemačkoj – stanica „broj dva“. Reprezentativci Srbije, u Podgorici, nišane maksimum, za prvo mesto G družine i nastavak sigurnog koraka ka završnici Prvenstva Evrope 2024.

Rutinski trijumf „orlova“ nad Litvanijom (2:0), uz pobedu Crne Gore na gostovanju u Razgradu (1:0), podgrejali su fudbalsku temperaturu na podgoričkim bulevarima, džadama i ulicama do – maksimuma.

Crna Gora – Srbija 0:2

96.minut -Kraj meča.

90+5 – GOOOOOOL! Vlahović! Sjajna kontra Lukića, koji je šutirao, Mijatović odbranio, ali je lopta stigla do Vlahovića koji je po drugi put postigao gol i tako svirao kraj u Podgorici.

84.minut – Nova promena, Mitrović je uz salve zvižduka napustio teren. Umesto njega je Račić u postavi koja će završiti meč. Na drugoj strani Radulović je uabacio Lončara i Camaja pre gola Srbije, a sad Crna Gora pokušava da uradi nešto više pred golom Srbije.

81.minut – Piksi je napravio treću izmenu na meču. Lukić je u igri, dok je van terena Grujić.

78.minut – GOOOOOOOL! Vlahović! Tadić je odlično primetio Mladenovića, Turpan nije dosudio raniji prekršaj nad Pavlovićem, a onda je levi bek Srbije perfektno centrirao na sedam metara odakle je natrčali Dušan Vlahović postigao pogodak za veliku radost Srbije! VAR je proveravao sve, ali je ipak gol priznat.

70.minut – Dupla promena u Crnoj Gori. Van terena idu Jovetić i Savićević, dok su u igri Osmajić i Jovović.

67.minut – Odlična prilika za Srbiju, ali protiv Savića se izgleda ne može. Vlahović je odlično propustio loptu kroz noge, Mitrović ga je iz prve uposlio, ali je kretanje napadača Juventusa ispratio štoper Atletika i pravovremeno sprečio da savlada Mijatovića.

59.minut – Napravio je Živković prekršaj, doduše „mekan“, a onda je Turpan pokazao žuti karton zbog prigovora. Nervoza je ušla pod kožu Orlovima, svesni su da je ovo za sada mnogo bolja partija Crnogoraca.

57.minut – Šta je sve uradio Stevan Jovetić? Loše je SMS reagovao ispred kaznenog prostora Crne Gore, a onda je Krstović na levoj strani uposlio Jovetića koji je pretrčao pola terena, a onda odlično šutirao i naterao golma Srbije da interveniše. Najbolja šansa na meču.

52.minut – Krstović, pa Marušić. Dva puta su sa distance, posle polu-kontre, zapretili Sokolovi, ali nije bilo opasnosti po Vanju Milinkovićć-Savića.

48.minut – Da je Jovetić uposlio Krstovića ovo bi mogla da bude velika šansa. Šutirao je bivši napadač Partizana, ali je bio izblokiran. Imali su i korner u sedmominutnom naletu, ali na našu sreću nije bilo gola.

46.minut – Počelo je drugo poluvreme. Umesto Filipa Đuričića i Ivana Ilića na terenu su Dušan Vlahović i Andrija Živković.

Ovo nam se nije desilo od Brazila i meča na Svetskom prvenstvu. Nismo šutnuli u okvir gola za 45 minuta, imali smo par polu-prilika, ali je to bilo i te kako loše. Nismo očekivali da će nas Crna Gora „zatvoriti“ u prvom poluvremenu, ceo napad Sokolova je bio visoko, dok na drugoj strani nismo baš nešto videli od SMS-a i Tadića. A trebalo bi.

Kraj poluvremena.

45+1 – Ilić je sada opalio sa distance, međutim lopta je otišla nebu pod oblake. Moraće u drugom poluvremenu mnogo bolje da se odigra kako bi se ovde došlo do bodova.

33.minut – Đuričić je potpuno van forme. Pored njega su nevidljivi Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić. Nemamo tu ofanzivu protiv ovakvog tima koji je izašao da igra, međutim prilično su tvrda ekipa, što je pokazao i Krstović u situaciji kada je Đuričić želeo da mu provuče kroz noge, ali je stameni napadač to vrlo lako pročitao. Moramo reći da je mnogo grešio igreač Sasuola.

20.minut – Zakuvalo se u Podgorici. Ne znamo kako Turpan nije video prekršaj nad našim golmanom, koji je pogrešio i imao potez više posle prijema lopte. Srećom nisu uspeli da ga lobuju po drugi put, a ovoga puta je dvometraš na golu Srbije i u ovoj situaciji izašao kao pobednik iako je, realno gledano, pogrešio.

12.minut – Ovo nikako nije dobro. Već dva puta su Sokolovi imali odličnu priliku, veoma su opasni pre svega što su Krstović i Jovetić, dva centralna napadača, dosta agilni protiv naših štopera koji su već par puta bili pod pritiskom i – pogrešili.

9.minut – Srbija ne može da dođe do svoje igre na stadionu „Pod Goricom“. Za sada domaćin diktira tempo, Vujačić je opalio sa distance, ali je problem to što se Sokolovi šetaju ispred šesnaesterca.

3.minut – Od starta je napeto na terenu, ali i na tribinama. Iako nije bilo zvižduka tokom intoniranja himni, arbitar Klermon Turpan je doživeo iste od strane domaćih navijača posle samo jedne odluke koja je bila ispravna.

1.minut – Utakmica je počela.

Startne postave:

Srbija: Vanja Milinković-Savić, Milenković, Gudelj, Pavlović, Đuričić, Ilić, Grujić, Mladenović, Sergej Milinković-Savić, Tadić, Mitrović.

Crna Gora: Mijatović, Vujačić, Savić, Tomašević, Vešović, Savićević, Šćekić, Hakšabanović, Marušić, Jovetić, Krstović.

Očekivani spektakl, gospodstveno ponašanje na terenu i tribinama, trebalo bi da polaznu tačku pronađu u dobrom fudbalu. A, Piksijeva Srbija i Mijova Crna Gora, u svečarskom ambijentu, dostojnom susreta najbližih ekipa Starog kontinenta, neće smeti da podbace.

Zaigraće srpski tim sa prepoznatljivim, mondijalskim, licima od početka. Očekivana formacija 3-4-2-1 trebalo bi da projektuje ofanzivan tim, spreman da preuzme dominaciju od prve komande francuskog sudije Klermona Turpana.

Mesto ispred mreže rezervisano je za Vanju Milinković Savića.

Ispred stasitog čuvara mreže, očekuje se trio Nikola Milenković – Nemanja Gudelj – Strahinja Pavlović. Umesto Strahinje Erakovića, na desnoj strani, zaigraće štoper Fiorentine. Solidan posao protiv Litvanije odradili su Gudelj i Pavlović, uz skromniju konkurenciju, očekuje se da kaparišu dresove namenjene starterima i na podgoričkom stadionu.

Na desnoj strani dejstvovaće, već tradicionalno, Andrija Živković.

Umesto povređenog Filipa Kostića, sa levog boka, napadaće Filip Mladenović.

U centralnom delu veznog reda očekuju se Saša Lukić i Marko Grujić.

Prema očekivanjima, idejni raspored 3-4-2-1, definisaće ofanzivnije zadatke za Sergeja Milinković Savića. Iza napadača nema greške – kapitensku traku poneće Dušan Tadić. Najistrureniji u napadu, najbliži golmanu Milanu Mijatoviću, biće Aleksandar Mitrović.

Početak meča na Gradskom stadionu u Podgorici zakazan je za 20,45. Oba dosadašnja meča, u okviru „C“ divizije Lige nacija 2018. godine, pripala su Srbiji. Podgorički duel završen je rezultatom 0:2, u Beogradu je bilo 2:1.

Od 20,45 igraće se i drugi meč drugog kola grupe G, između Mađarske i Bugarske.

Bibars Natho se povlači iz selekcije Izraela: Želim da svu energiju usmerim na Partizan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter