Izvor: HAPPY BSC
14.03.2023 u 22:51
0

LIGA ŠAMPIONA: Fenomenalna PETARDA HALANDA, on se ne zaustavlja!

Sva dešavanja sa ovih utakmica možeta pratiti u uživo blogu na BSC HAPPY

Kraj u Mančesteru, Siti se u velikom stilu plasirao u četvrtfinale, Inter takođe ide dalje.

MANČESTER SITI – LAJPCIG 7:0 (8-1)

PORTO – INTER 0:0 (0-1)

TOK MEČA

90+1 – De Brujne za potvrdu pobede!

86. minut – Završnica meča u Portu domaćin pokušava svim silama, do gola i produžetka.

67. minut – U Mančesteru je odavno sve jasno, ali zato je u Portu vrlo neizvesno, Inter i dalje ima prednost iz Milana, ali Porto napada sve jače.

– Haland je sa pet golova izjednalio rekord po broju golova u jednoj utakmici Lige šampiona zajedno sa Adrijanom i Leo Mesijem

62. minut – Haland napušta teren ispraćen ovacijama!

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

 

56. minut – GOL 5:0, puče petarda, ponovo neverovatni Haland! Najpre je glavom šutirao, golman Lajpciga odbranio a onda iz odbitka zatresao mrežu, njegov četvrti pogodak

55.minut – GOOOL! Pa šta radi Erling Haland… Četvrti gol nestvarnog Norvežanina na ovoj utakmici. Ponovo se dobro snašao u petercu i pogodio.

51. minut – Na drugoj utakmici Porto sve više steže obruč oko gola Intera

49. minut – GOL 4:0, u Mančesteru, Gundogan je strelac, Siti je u četvrtfinalu već se može reći

46. minut – Nastavljene su utakmice u Portu i Mančesteru

45+2 – GOOOL! – 3:0 – Haland dolazi do het-trika. Diaš je šutirao glavom posle kornera, a Blasvih je loptu odbio do Halanda koji je imao lak posao da je ugura u gol.

*Porto dominira protiv Intera, ali još uvek nema golova. Mnogo bolji je bio domaćin u prvom poluvremenu. Eustakio je imao dve odlične šanse, a uz njega je i Uribe već u trećem minutu mogao da savlada Onanu. Ipak, kamerunski golman je za sada spasitelj Intera.

Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

 

39.minut – Kakvo poluvreme Blasviha! Bez obzira što je primio već dva gola, spasao je barem još tri. Sada je Gundogan šutirao iz velike blizine, a golman Nemačke ekipe mu je hitrom reakcijom stao na put.

37.minut – Loš pokušaj Gundogana. Šutirao je Nemac sa 20-ak metara, a lopta je otišla visoko preko gola.

34. minut – Na utakmici u Portu još uvek nema golova, igra se obostrano otvoreno.

34.minut – Šta se dešava sa sudijskim odlukama na ovoj utakmici? ​​​​​​​Ederson je izleteo i napravio evidentan faul, Slavko Vinčić se uhvatio za džep, ali je na kraju izvadio žuti karton i pokazao ga Verneru zbog prigovora.

30.minut – Ne da Blasvih da Haland potpuno ponizi Lajpcig. Šutirao je napadač Mančester sitija iz solidne pozicije, ali je golman Lajpciga lepo intervenisao.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

 

24. minut – GOL 2:0, ponovo Haland. Tek što je Lajpcig krenuo sa centra, Siti uzima loptu, koja dolazi do De Brujne. Fantastično je šutirao Belgijanac, lopta pogađa prečku, ali na nju natrčava Haland i glavom je smešta u mrežu

22. minut – GOL 1:0, Siti je poveo sa penala, Haland je strelac! Nakon intervencije VARA dosuđen je jedanaesterac za „građane“ zbog igranja rukom igrača Lajpciga

18.minut – Griliš je izblokiran. Krilni fudbaler Mančester sitija se namestio i gađao, ali je pogodio Orbana u butinu i lopta je završila u korneru.

11.minut – Malo je potrebno Halandu da dođe u priliku. Ake je poslao sjajnu dugu loptu, a Norvežanin se ušunjao između dva štopera i šutirao. Međutim, Blasvih je na vreme istrčao i spasao svoju ekipu.

9.minut – Potpuna inicijativa Građana. Ekipa Pepa Gvardiole „plete mrežu“ oko kaznenog prostora Lajpciga i deluje kao da u svakom trenutku odbarana Nemaca može pući.

3.minut – Neverovatan promašaj Gundogana na samom startu utakmice. De Brujne je centrirao ka Nemcu koji je bio potpuno sam. Šutirao je iz prve, ali je poslao loptu preko gola.

1.minut – Utakmice su počele.

Sastavi:

Mančester siti: Ederson, Akandži, Dias, Ake, Stouns, Rodri, De Brujne, Gundogan, Silva, Griliš, Haland

Lajpcig: Blasvih, Gvardiol, Orban, Hajnrihs, Raum, Laimer, Kampl, Haidara, Forsberg, Soboslaj, Verner

Tanjug/AP Photo/David Cliff

Siti slovi možda i za glavnog kandidata za evropsku titulu. Pitanje je šta će biti ukoliko Pep prospe još jednu šansu da donese „ušati“ pehar na Etihad, a naročito ukoliko se dogodi krah već u osmini finala…

Minimalac iz prvog meča na stadionu Đuzepe Meaca stavlja Inter u bolju poziciju pred revanš u Portugalu.

Pogodak Romelua Lukakua u 86. minutu „razdvaja“ dva tima uoči novog susreta, ali daleko od toga da je ovde bilo šta rešeno.

Zmajevi igraju sjajno na svom stadionu. Na pethodnih 13 mečeva imaju 11 pobeda, remi i poraz, pa će taj niz pokušati da nastave i protiv Neroazura.

Ekipa Serža Konseisaoa, bivšeg igrača Intera, savladala je Eštoril proteklog vikenda i u dobrom raspoloženju ulazi u utakmicu.

To se ne može reći za sastav Simonea Inzagija, koji je pretrpeo neočekivani poraz od Specije (1:2).

Toplo-hladno igraju Neroazuri u poslednje vreme, nedavno su izgubili i od Bolonje, pa dovode u pitanje i završetak Serije A u Top 4. Trenutno su drugi, ali imaju samo tri boda više od petoplasirane Rome.

Prolaz u četvrtfinale Lige šampiona bi popravio atmosferu pred ključne borbe u sezoni. Ispadanje od Porta moglo bi da dodatno pogorša Inzagijevu poziciju, pošto su priče o smeni sve učestalije. Možda upravo Zmajevi „sprže“ njegovu klupu…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter