Izvor: HAPPY BSC
08.03.2023 u 22:52
0

LIGA ŠAMPIONA: Bajern UBEDLJIVO do četvrtfinala, Milan slavi u gostima!

Fudbaleri Bajerna rutinirali su PSŽ i savladali ga sa 2:0. Parižani ni ove godine neće postati šampion Evrope, a Nemci su pokazali zašto su Nemci i sa ukupnih 3:0 se plasirali među osam najboljih u Evropi.

Na mukama se poznaju junaci, kaže narodna poslovica, ali fudbalerima PSŽ biće potrebno pravo čudo u večerašnjem revanšu osmine finala Lige šampiona na gostovanju Bajernu (21.00, RTS 1, Arena sport premijum 1).

TOTENHEM – MILAN 0:0 (0:1)

REZULTAT 2:0 (3:0)

Sastavi:

Bajern: Zomer, Stanišić, Upamekano, De Liht, Dejvis, Gorecka, Kimih, Koman, Miler, Musijala, Čupo-Moting

PSŽ: Donaruma, Markinjos, Ramos, Pereira, Mendeš, Ruiz, Verati, Vitinja, Hakimi, Mesi, Mbape

KRAJ UTAKMICE.

90.minut – GOOOL! Sve je gotovo! Serž Gnabri je istrčao kontru i pogodio za 2:0.

75.minut – Bajern sve drži pred kontrolom. Nemaju Parižani rešenje u ovim momentima i potpuno su pali posle primljenog gola. Kako stvari stoje, sve ide ka novom razočarenju za navijače šampiona Francuske.

64.minut – Kakva odbrana Zomera! Serhio Ramos je šutirao glavom iz odlične pozicije, ali je Švajcarac odlično intervenisao.

61.minut – GOOOOL! Ovog puta nema spasa za Parižane. Čupo Moting donosi prednost Bajernu, Verati je izgubio loptu na 16 metara, Miler je ukrao loptu, odigrao ka Gorecki koji je mirno dodao do Kamerunca, a ovaj je imao lak posao.

52.minut – Čupo Miting je poslao loptu u mrežu, ali je bio ofsajd. Za sve je kriv Miler koji je naleteo na šut Kamerunca i dodirnuo loptu, dok se nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Nije smeo iskusni ofanzivac ovde da ide na loptu.

49.minut – Mbape je izblokiran. Mesi je odigrao ka Francuzu koji je šutirao iz okreta, ali nije uspeo da uputi bolji udarac zbog previše fudbalera Bajerna koji su se našli u kaznenom prostoru.

46.minut – Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ POLUVREMENA

43.minut – Ovog puta Zomer reaguje dosta bolje. Poslata je lopta ka Mbapeu, ali je Švajcarac istrčao na vreme i pre napadača PSŽ-a došao do lopte.

34.minut – Još jedan loš pokušaj Bavaraca. Šutirao je Kimih po zemlji, a Donaruma je došao do treće intervencije.

31.minut – Sramotna partija dva velikana. Nismo videli F of fudbala u prvih pola sata utakmice. Musijala je imao najbolju šansu kada je šutirao iskosa iz kaznenog prostora, ali je Donaruma to lako zaustavio.

25′ – Au, ovo je bilo jako nezgodno za Bajern. Pokušavao je Mesi da „iščačka“ loptu ispred Zomera i nije mu puno trebalo. Uspeo je čak i da uputi udarac, ali ga je De Liht izblokiran.

19.minut – Prejak for je sebi dao Mbape. Morao je mnogo bolje u ovoj situaciji. Imao je priliku da krene ka golu i napravi veliki problem odbrani Bajerna, ali je otišao previše na stranu.

17.minut – Prvi šut u okvir gola Bavaraca. Gorecka je gađao po zemlji sa 20-ak metara, ali nije napravio veće probleme Donarumi.

8.minut – Oprezno se igra u ovim momentima. Bajern ima posed, ali ne i konkretnu ideju. Deluje da će PSŽ neko vreme čekati priliku da iz kontre ugrozi Bavarce, pre nego što krene na sve, ili ništa.

2.minut – Hrabro je ušao PSŽ u ovaj meč. Lepu kontru je povukao Mbape, a Francuz ju je na kraju i završio. Ipak, nije dovoljno jako šutirao i bila je to laka intervencija za Jana Zomera.

1.minut – Utakmica je počela.

Nemci su savladali „svece“ u prvom meču usred Pariza (1:0) i, samim tim, veliki su favoriti u revanšu. Pritom je PSŽ ranjen jer neće moći da računa na Nejmara, koji je zbog povrede završio sezonu, pa će znatno jače morati da povuku Kilijan Mbape i Lionel Mesi, koji može da postane tek drugi fudbaler sa 50 golova u nokaut fazi elitnog takmičenja, posle Kristijana Ronalda (67).

Na ruku gostima ne ide ni istorija jer je Bajern samo jednom izgubio dvomeč nokaut faze Lige šampiona u ovom formatu kada je slavio u prvom meču u gostima. Bilo je to u sezoni 2010/11, kada su dobili Inter u Milanu sa 1:0, a izgubili kod kuće sa 3:2 i ispali zbog manje datih golova na strani. U svih ostalih devet situacija Bajern je posle pobede u gostima prolazio dalje, a u tri navrata je otišao do samog kraja i podigao „ušati pehar“.

S druge strane, PSŽ je poslednji klub koji je pobedio Bajern u Minhenu u nokaut fazi. Bilo je to u sezoni sezoni 2020/21, u četvrtfinalu (3:2), pa je, uprkos neuspehu u Parizu, u revanšu prošao dalje zbog više datih golova na strani. Svega ovoga su svesni i treneri oba kluba.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

 

– Očekujem pritisak PSŽ od starta jer juri gol zaostatka. Mbape će sigurno igrati od početka, a videli smo kada je ušao u prvom meču kako je promenio i ubrzao igru. Moramo mu uskratiti prostor. I to jakim pritiskom kada oni imaju loptu, odnosno da se potrudimo da ona bude više u našim nogama – rekao je trener Bajerna Julijan Nagelsman

Svestan težine zadatka je i trener „svetaca“ Kristof Galtje.
– Čeka nas težak meč, verujem da će ga odlučiti detalji. Znamo da je teško pobediti u Minhenu, ali spremni smo za to, želimo da produžimo svoje putovanje u Ligi šampiona – kazao je francuski stručnjak.

„Orlovi“ pojeli Belgijance, Rafa Silva i Ramos u spektaklu odveli Benfiku u četvrtfinale Lige šampiona
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter