Izvor: BASC HAPPY
17.05.2023 u 22:34
1

MANČESTER U FINALU! Nestvarna partija Portugalca Bernanda!

Fudbaleri Real Madrida i Mančester sitija od 21 čas igraju revanš meč polufinala Lige šampiona, a dešavanja sa tog duela pratite uživo na BSC HAPPY

MANČESTER SITI – REAL MADRID 3:0 (4:1)

Kraj utakmice.

63.minut – Izmena u Realu, Ridiger na terenu umesto Modrića.

62.minut – Gundogan ruši Vinisijusa u prodoru ka golu Sitija i zbog toga dobija žuti karton.

60.minut – Umalo je Gundogan dospeo u veliku šansu nakon proigravanja De Brujnea i lošije reakcije Karvahala. Ipak, defanzivac Reala je uspeo da se ispravi i očistio opasnost iz svog šesnaesterca.

56.minut – Dani Karvahal dobija žuti karton zbog povlačenja Griliša.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

 

Počelo je drugo poluvreme!

Kraj poluvremena.

45.minut – U smaom finišu poluvremena ponovo opsada gola Reala. Najpre je Bernardo sa distance tukao pravo u Kurtou, a onda je Akanđijev udarac sa ivice šesnaesterca blokirao Alaba.

36.minut – GOOOL 2:0, Bernado Silva! Ponovo je Portugalac koban po Real! Sjajno je ofanzivac Sitija pratio akciju svojih saigrača  i natrčao na jedan odbitak nakon pokušaja Gundogana. Bernado se našao u idealnoj situaciji na desetak metara pred golom Kurtoe i glavom poslao loptu u mrežu!

23.minut – GOOOL 1:0, Bernado Silva! Nakon duže akcije Sitija Kevin de Brujne je pronašao rupu u odbrani Reala i proturio loptu do Bernarda, a ova je sa desetam metara silovito tukao u bliži ugao i savladao Kurtou za 1:0!

21.minut – Ponovo čudesni Kurtoa! Haland je pred petercem Reala nadskočio Kamavingu, ali je Belgijanac maestralnom paradom još jednom sačuvao sovju mrežu!

18.minut – Pokušao je De Brujne iz prekida da iznenadi Kurtou, ali je njegov udarac ipak bio neprecizan.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

 

13.minut – Kurtoa spašava Real! Skočio je čitav stadion koji je već video gol Halanda ali je Kurtoa uz dosta sreće uspeo da odbrani udarac Norvežanina, koji je nakon centaršuta Griliša tukao glavom sa svega pet metara! U nastavku akcije Alaba je izbacio loptu ispred svog gola!

11.minut – U ovim momentima su svi igrači Reala osim Benzeme iza lopte, što dovoljno govori o pritisku koji Madriđani trpe na otvaranju utakmice. Udarac sa distance oprobao je i Stouns, ali je lopta završila visoko preko gola.

7.minut – Mančester siti u početnim minutima utakmice vrši veliki pritisak na odbranu Reala, na čijoj se polovini uglavnom igra. Pršti od duela na otvaranju odlučujućeg susreta za finale Lige šampiona, a najveće uzbuđenje viđeno je u kada je Haland prodreo gotovo do peterca „kraljevskog kluba“ ali je usledila lošija povratna lopta. U nastavku akcije pokušao je i Rodri udarcem sa desetak metara iskosa, ali je lopta završila malo pored dalje stative gola Kurtoe.

1.minut – Utakmica je počela.

Posle susreta u Madridu, koji je završen rezultatom 1:1, odluka pada na Etihadu, gde će se saznati ko će protiv Intera igrati za titulu u najjačem klupskom fudbalskom takmičenju u Evropi.

Uoči meča

Marka u najavi te utakmice svojim čitaocima skreće pažnju na trenutak koji će se dogoditi pre nego što ona počne i usput otkriva ritual Realovih fudbalera koji bi trebalo da im pomogne tokom utakmice.

– Nije to ništa novo u svetu fudbala – prenosi Index.hr tekst Marka, koja je podsetila da je istu stvar pre predvadesetak godina počeo da modernizuje tadašnji igrač Arsenala Patrik Vijera.

Reč je o utrljavanju „čudotvorne masti“ na grudi i dresove igrača „koja nema drugu svrhu osim da im otčepi nozdrve i olakša napore“ na utakmici.

Zahvaljujući eukaliptusu u ovoj masti, poboljšano je snabdevanje pluća i mišića igrača kiseonikom, „što može biti mali plus na utakmicama s maksimalnim naporom“.

U vreme kada je Vijera koristio smatralo se da je to nešto nelegalno, iako nema nikakve veze sa dopingom.

Marca navodi i da je zbog činjenice da fudbaleri Reala koriste ovu mast nastala zabuna na društvenim mrežama, a potom zaključuje da će se ista slika njene primene ponoviti i na Etihadu.

– Neposredno pre početka utakmice, posle zvaničnog fotografisanja, crne majice Madrida će biti natopljene mentolom… za plasman u finale Lige šampiona.

ZVEZDA PREŽIVELA BURNIH 15 minuta i pregazila TSC: Borjan pogurao, a tandem Kan-Kan odveo crveno-bele u finale Kupa!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MANČESTER U FINALU! Nestvarna partija Portugalca Bernanda!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter