Izvor: BSC HAPPY
10.05.2023 u 20:53
0

SIMONE INZAGI odradio pola posla na putu za Istanbul

Fudbaleri Milana i Intera od 21 sat igraju prvi meč polufinala Lige šampiona. Čuveni „Derbi dela Madonina“ rešavaće pitanje jednog finaliste elitnog takmičenja. Rosoneri ili neroazuri? Postaće jasnije posle prvih 90 minuta spektakla na stadionu San Siro. Sva dešavanja iz okršaja gradskih rivala pratite uživo uz naš sajt.

MILAN – INTER 0:2

Kraj utakmice.

85.minut – Slab pokušaj Ernandeza. Slobodan udarac za Milan sa nekih 23 metra od gola. Očajan udarac Tea Ernandesa, visoko preko gola.

80.minut – Posle stative Tonalija, Inter je uspeo da umiri napade Milana. Ulazak Brozovića je doneo potrebnu defanzivnu stabilnost, pa izabranici Simonea Inzagija privode meč kraju.

72.minut – Rutina Intera. Nemaju Neroazuri dominaciju poput one u prvom poluvremenu, ali je utisak da sve kontrolišu i dalje. Bez problema izlaze na kraj sa svakim pokušajem Milana i čekaju šansu za kontru.

63.minut – Stativa Tonalija! Izuzetno blizu je Milan bio da smanji zaostatak. Posle lepe akcije preko Origija, lopta je došla u sredinu do Tonalija koji je šutirao iz prve i pogodio stativu.

59.minut – Dvostruka izmena u Milanu. Divok Origi i Malik Tiav su ušli u igru umesto Aleksisa Salemakersa i Simona Kjera.

53.minut – Umalo Džeko! Brzo je Inter odgovorio na šansu Milana. Džeko se našao u situaciji jedan na jedan sa Menjonom, koji mu je nogama odbranio udarac. Moglo je da bude 3:0, ali je na kraju samo korner za Neroazure.

52.minut – Šansa za Milan! Dobra akcija Rosonera, Žunior Mesijas je izbio sam po desnoj strani i sa petnaestak metara gađao dalji ugao, nije ta lopta imala potrebnu putanju da bi završila u mreži.

49.minut – Evo malo konkretnijeg Milana. Deluje da su Rosoneri znatno bolje ušli u drugi deo igre, brzo su pripretili preko Dijasa, koji je šutirao malo pored stative.

46.minut – Može li Milan da se „restartuje“ i zaigra bolje ili će Inter rutinski stići do velike pobede?

Počinje drugo poluvreme.

Poluvreme: Milan – Inter 0:2

40.minut – Na „San Siru“ igra samo jedan tim – Inter. Milan će imati sreće ako na odmor ode samo sa dva gola u mreži. Nadigrali su „gosti“ formalnog domaćina, vezni red drži sve konce igre u svojim rukama. Milan bez Leaa potpuno je inferioran u ofanzivi, bez šuta u okvir gola za sada.

34.minut – Ozbiljan pokušaj Lautara. Iz svih pozicija napada Inter gol Milana. Sada se Lautaro našao na ivici šesnaesterca usamljen i šutirao po visini, lopta je prohujala iznad prečke.

30.minut – Poništen penal za Inter! Lautaro Martines je prevario i Simona Kjera i Fikaja Tomorija, pa zatim pao u šesnaestercu Milana i sudija Hesus Hil Mansano je pokazao na belu tačku. Ipak, iz VAR sobe mu je signalizirano da proveri svoju odluku, pogledao je snimak i dosudio da ipak nema najstrože kazne.

25.minut – Rosoneri kao da nisu došli na utakmicu. Veoma loše izdanje Milana u ovih 25 minuta. Ne bi bilo pogrešno reći da domaćin ne može da se sastavi. Nestvarno loše izdanje Piolijevog tima.

24.minut – Nova šansa za Inter. Ni za šta se Milan ne pita u dosadašnjem delu utakmice. Inter prelako ulazi u šanse, a jednu je sada ima Džeko. dobio je loptu na ivici šesnaesterca, namestio se i gađao bliži ugao – pokušaj je završio preko prečke.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

 

18.minut – Izmena u Milanu. Da sve bude još gore po Rosonere, trener Stefano Pioli je morao izvrši prinudnu izmenu. Povređenog Ismaela Benasera zamenio je Žunior Mesijas.

15.minut – Igrači Intera „razbijaju“ odbranu Milana, Hakan Čalhanoglu je sa distance skoro „polomio“ stativu, Onana je odbranio udarac Mktarijana, a Barela akciju završio šutem preko gola. Inter se sve pita na „San Siru“, Milan je u velikom problemu jer se i Benaser povredio.

11.minut – GOOOOOOL! Inter vodi sa 2:0, pogodio je Henrih Mhitarjan! Utrčao je jermenski ofanzivac kroz sredinu iz drugog plana, dobio pravovremeni pas Federika Dimarka i zatim rutinski savladao nemoćnog Mika Menjona. Au, kakav početak za Inter. Iz snova! Isto tako, košmaran start Rosonera. Ovako nešto niko nije očekivao.

8.minut – Za razliku od jučerašnjeg duela Reala i Mančester sitija, na „San Siru“ se igra u „drugoj brzini“ u uvodnu meča. Klasično taktičko nadmudrivanje, bez rizika sa obe strane, a onda je Inter izveo korner. Kalabrija je bio neoprezan, a Edin Džeko je sa sedam metara sjajno reagovao i levom nogom poslao loptu u sam gornji ugao. Osmi gol Džeka protiv Milana.

3.minut – Opipavanje snaga na početku. Lopta je uglavnom oko centra terena. Očekivalo se da ekipe opreznije uđu u utakmicu.

1.minut – Utakmica je počela.

Milano je jedini grad iz kojeg potiču dva osvajača Lige šampiona. I to višestruki prvaci Evrope. Milan je „ušati pehar“ osvajao sedam puta, posle Reala (14) najviše, a Inter u svojim vitrinama ima tri trofeja.

Tanjugh/AP Photo/Armando Franca


Derbi dela Madonina jedan je od najvećih derbija u Evropi i svetu, a sada će još biti obogaćen zvezdicama Lige šampiona.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno


I neće ovo biti prvi evropski okšaj Intera i Milana. Igrali su već u sezoni 2004/2005, samo u četvrtfinalu Lige šampiona. I tada je zaista goreo Milano!

Navijači oba kluba izazvali su prekid na oba meča, a fotografija Materacija i Rui Koste, naslonjeni jedan na drugog dok gledaju bakljadu, postala je antologijska.

Milan je tada slavio u oba susreta bez primljenog gola, s tim da ova druga utakmica nije završena. Prvi meč je nastavljen posle kraćeg prekida, a slavio je Milan s 2:0. Drugi meč je trajno prekinut kod 1:0 za roso-nere, pa je usledio službeni rezultat – 3:0. Za Inter su tada igrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković…

A zbog čega je Derbi dela Madonina jedinstven u Evropi, pa i u svetu? Po mnogo čemu…

ASTON VILA POZIVA ASENSIJA, Real oklevajući možda izgubi igrača

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter