Izvor: Sportal.rs
09.05.2023 u 22:51
0

BEZ POBEDNIKA NA SPEKTAKLU: „Bomba“ De Brujnea umirila Real – odluka pada u Mančesteru!

Ista meta, isto odstojanje posle prvog spektakla. Real Madrid i Mančester siti priredili su svemirski fudbal u prestonici Španije, ali bez pobednika u prvom meču polufinala Lige šampiona – 1:1 (1:0).

REAL MADRID – MANČESTER SITI 1:1

90.minut – „Bombu“ Čuamenija brani Kurtoa! Opalio je Francuz kao iz topa, ali je belgijski golman izbacio loptu u korner sjajnom odbranom.

84.minut – Opao je tempo utakmice, kao da su se pomirili sa nerešenim ishodom. Nema više toliko rizika, Siti čuva loptu, Real pokušava iz kontri, ali nema puno protora.

77.minut – Ederson čuva Siti. Refleksno je odbranio pokušaj glavom Benzeme iz peterca posle centaršuta iz prekida.

67.minut – Evrogoool! Maestralni Kevin De Brujne! Otprilike s iste pozicije kao Vinisijus, s tim da je ovo bio tehnički još bolji udarac. Sačekao je povratnu loptu as Sitija i odapeo projektil za izjednačenje – 1:1. Baš u trenutku kada se činilo da Siti pada…

56.minut – Kakav start Alabe. Zajedno sa Ridigerom ne daje da diše Haland, koji je sada bio izblokiran u stopostotnoj šansi klizećim startom Austrijanca.

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

52.minut – Kurtoa još jednom brani. Jeste bio u ofsajdu De Brujne kada ga je odbrana Reala ostavila, ali je njegov sunarodnik uspeo i tako da mu skine zicer.

50.minut – Real se razleteo, a Benzema mogao da udvostruči prednost. Odlično je kombinovao sa Vinisijusom i Karvahalom, usledio je udarac iskosa, ali je Stons uspeo nekako da zakači loptu i spreči gol.

45.minut – Nastavljaju se varnice na terenu, Karvahal je poslao Griliša u reklamu, ovaj mu je uzvratio, a Španac pao na travu da iznudi crveni karton. Ništa od toga.

36.minut – Goooool, vodi Real! Majstorija Vinisijusa! Pokrenuli su akciju Modrić i Kamainga, koji je pretrčao pola terena i uposlio Brazilac, a ovaj sa 20 metara poslao strelu u mrežu Edersona – 1:0.

30.minut – Zakuvalo se na terenu. Gundogan je gurnuo loptu kroz noge Ridigeru, zemljak ga je oštro faulirao, da bi usledili protesti i gužva…

18.minut – Zaigrao se Rodri, pa ga spasao Dijaš! Pogrešio je vezista Sitija, usledio je oštar prizemni centaršut Vinisijusa za usamljenog Benzemu, ali je sjajnim klizećim startom sprečio čist gol Portugalac.

19.minut – Dobar tempo u samom uvodu. Činjenica je da je Siti bolji, da želi brz gol, ali je i Real opasan svaki put kada servira kontru preko Vinisijusa.

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

16.minut I dalje Siti pritiska, sada je Haland bio u prilici i to dva puta. Morao je bolje da reaguje u obe situacije, ali mora da se prizna da je Kurtoa bio još jednom dobro postavljen.

14.minut Siti steže obruč oko gola Reala. Posle sporijeg početka sada su Građani uzel posed i iz toga je tukao Rodri iz daljine, ali je Kurtoa još jednog odbranio.

8.minut – Evo uzbuđenja i na drugoj strani, De Brujne stavio Kurtou na muke! Dobio je Belgijanac loptu na rubu šesnaesterca, gađao iz prve u njegovom stilu, ali je Kurtoa odbranio…

4.minut Real – zapretio Sitiju. Proleteo je po levoj strani Vinisijus žunior i to posle štikle Benzeme, navukao je na sebe dvojicu čuvara, hteo opet da vrati Francuzu, ali se isprečio Akanđi.

1.minut – Utakmica je počela.

Uvod u meč

Real Madrid ili Mančester siti? Može biti samo jedan! Finale pre finala gledaćemo u reprizi polufinala iz prošle sezone, tada su Španci slavili iz dva meča, ali sada se nekako više pitaju Englezi.

Madriđani jure 15. titulu prvaka Evrope, dok mnogi smatraju da je Sitiju vreme za prvi pehar Lige šampiona. Pa da li je vreme za osvetu ili novu potvrdu toga ko je kralj, u velikoj meri znaćemo oko 23.00.

Karlu Ančelotiju će ovo biti 10. polufinale Lige šampiona, Pepu Gvardioli čak 11. Pa dok Italijan u svojoj trenerskoj biografiji ima četiri pehara Lige šampiona (dva s Milanom, dva s Realom), Španac je u trenerskoj karijeri dva puta osvajao prestižni trofej (oba puta s Barselonom).

Ova dva tima su najviše pokazala do sada u najelitnijem fudbalskom takmičenju, pa se od meča očekuje da bude pravi fudbalski spektakl i finale pre finala.

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola dosad je dva puta osvojio „ušati pehar“, oba puta s Barselonom (2009. i 2011. godine). Od 11 eliminacija u završnici, osam je bilo iznenadnih, tako da Španca prati prokletstvo Lige šampiona. On veruje da je sada došlo vreme da sa Sitijem podigne pehar.

– Treću godinu uzastopno smo u polufinalu Lige šampiona. Ispalo je da samo pokušavamo, ali i ne pobeđujemo. Međutim, ako mnogo puta pokušavate, verovatno ćete jednom da uspete – rekao je pred meč Pep.

ŠTOPER NAPOLIJA META ENGLEZA: Junajted želi Kima i spremni su da plate 53 miliona!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter