Izvor: BSC HAPPY
10.06.2023 u 23:00
0

MANČESTER SITI JE ŠAMPION EVROPE! Gvardiola konačno razbio maler, Rodri je heroj, a Inter će proklinjati Lukakua

Mančester siti je prvi put u istoriji prvak Evrope! Građani su savladali Inter rezultatom 1:0 (0:0) u finalu Lige šampiona na stadionu Ataturk u Istanbulu, zahvaljujući golu Rodrija u 68. minutu, i krunisali najbolju sezonu ikada osvajanjem triple krune.

MANČESTER SITI – INTER 1:0

Kraj utakmice! Mančester siti je po prvi put postao šampion Evrope!

90′ – Nova šansa za Lukakua! Ovog puta je šutirao po zemlji iz mnogo teže pozicije, ali je to bilo bezopasno po gol Građana.

88′ – Nemoguće da ovo nije gol! Romelu Lukaku je šutirao glavom sa pet metara, a Ederson mu je neverovatnom odbranom zaustavio pokušaj! Da li je ovo odbrana koja Sitiju donosi prvi naslov prvaka Evrope?

77′ – Mogao je Fil Foden da otkloni sve dileme! Prošao je sve do šesnaesterca i šutirao po zemlji, ali je Onana ponovo dobro reagovao.

70′ – PREČKA! Ovo je bila neverovatna šansa za Inter! Dimarko je dočekao centaršut i gađao glavom, ali je pogodio okvir gola. Posle toga je pokušao još jednom, ali mu se Lukaku isprečio i maltene zaustavio loptu da uđe u gol.

68′ – GOOOL! Mančester siti dolazi do prednosti golom Rodrija! Akandži je sjajno odigrao ka Bernardu Silvi, ovaj vratio ka Rodriju koji je natrčao na tu loptu i zakucao je u mrežu!

59′ – Koliko je sada Lautaro Martines bio sebičan! Bernardo Silva i Akandži se nisu razumeli, a Argentinac je došao do lopte i šutirao iz „mrtvog“ ugla, umesto da uposli Lukakua. Neverovatno kako je i Pep Gvardiola bio na kolenima posle loše reakcije odbrane, ali je „preživeo“, ustao, obrisao kolena i nastavio meč.

53′ – Ofanziva Sitija u nastavku. Građani su ti koji diktiraju tempo od početka drugog poluvremena, ali se Inter savršeno brani.

46′ – Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena.

36′ – Užasne vesti za Mančester siti… Kevin De Brujne ne može da nastavi meč, a na terenu je umesto njega Fil Foden. Ovo je trenutak koji može da prelomi utakmicu.

33′ – Užasne vesti za Mančester siti… Kevin De Brujne ne može da nastavi meč, a na terenu je umesto njega Fil Foden. Ovo je trenutak koji može da prelomi utakmicu.

28′ – Kakva šansa za Halanda! Došao je do lopte i šutirao iz prve van balansa, ali je Onana sjajno reagovao i sačuvao Inter.

20′ – Solidan pokušaj Marcela Brozovića. Hrvat je naleteo na loptu i sa 20-ak metara šutirao preko gola.

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

 

14′ – Ključ Interovog eventualnog uspeha leži u bekovima. Dimarko i Damfris stoje jako visoko, vrše presing na Silvu i Griliša i konstantno se ponavljaju u napadu. Pitanje koje se postavlja je koliko će moći da izdrže ovim tempom.

6′ – Ipak Siti dolazi do prve šanse. Bernardo Silva je ušao u kazneni prostor sa desne strane i šutirao, ali nije bilo prostora da se uputi precizniji udarac.

5′ – Ovo niko nije očekivao. Inter je krenuo prilično jako od starta. Neroazuri vrše presing na poslednju liniju Mančester sitija i oni su ti koji u uvodnim minutima diktiraju tempo. Haland je imao jedan pokušaj iskosa, ali je bio u velikom ofsajdu.

1′ – Utakmica je počela.

Pa ko će biti šampion? Ko će biti osvajač lige koja i u svom nazivu nosi to „šampion(a)“, čisto da odmah skrene pažnju da je baš ona na vrhu pijedestala. Da iznad nje ne postoji ništa.

I ne postoji. Barem ne u fudbalskom svetu. Kao što ni u narednih godinu dana neće postojati ništa iznad novog vladara Evrope, koji dolazi iz Engleske ili Italije da smeni onog španskog.

Kako i dolikuje, biće krunisan pred najširim mogućim auditorijumom. U gradu sa najvećim brojem stanovnika na Starom kontinentu. Mada, istoriji će svedočiti mnogo više od 75.000 duša na stadionu i dvadesetak miliona u ovoj metropoli. Oči celog sveta biće uprte ka tome.

A istoriju pišu samo pobednici… Mančester siti ili Inter? Stadion Ataturk u Istanbulu. Subota 21 sat. Vreme je za finale Lige šampiona!

GVARDIOLA DOVODI HRVATA! Siti dogovorio prvo pojačanje
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter