Izvor: BSC HAPPY
25.05.2023 u 22:55
0

ISTORIJSKA DUPLA KRUNA: Pešić doneo 27. pehar Kupa Srbije, pamtiće se Docićev gol iz kornera, ali i dominacija jednog kluba

Niko nikad kao Zvezda. Niko nikad nije osvojio tri puta duplu krunu zaredom u srpskom fudbalu, a to su uspeli puleni Miloša Milojevića. Bilo je ovo fantastično fudbalsko veče na najvećem stadionu u Srbiji, a Crvena zvezda je, na krilima napadača Aleksandra Pešića, osvojila 27. trofej Kupa Srbije posle preokreta i trijumfa nad Čukaričkim na Marakani - 2:1.

Crvena zvezda – Čukarički 2:1

Kraj utakmice.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

 

82.minut – STATIVA!  Opet Borjan nije dobor ocenio let lopte Marka Docića, posle centaršuta ili šuta u okvir gola. Nije Stojanović zakačio loptu na putu do gola, a ona se od stative odbila u polje. Ipak Zvezda se odbranila.

79.minut – Menja ponovo Milojević. Ovoga puta je Rodić ušao sa klupe umesto Azarova.

76.minut – GOOOOOOOOOOL! Rapsodija Aleksandra Pešića! Drugi gol za 16 minuta, Zvezda je sve preokrenula! Ponovo je savladao Belića, ovoga puta sa leve strane u situaciji jedan na jedan posle asistencije Ivanića. Svaka čast za napadača Zvezde koji je ostao na terenu i doneo prevagu iako je imao loših sat vremena.

72.minut – Odmah je mogao Rakonjac do gola. Bio je usamljen na drugoj strani, a onda je glavom probao da savlada Belića koji je morao da interveniše.

71.minut – Osetio je Milojević nešto što niko nije na stadionu. Katai, kao jedan od najboljih na terenu je van terena, a sa klupe je ušao Marko Rakonjac. Zvezda sa dva napadača u nastavku.

66′ – Sada mnogo bolje igra Zvezda, u međuvremenu je Kerkez zamenio Adžića, koji je dobio zvižduke tribina Marakane, a Ovusu je na terenu. Trebalo bi da svežina i brzina ovog momka doprinese nešto više u napadu Brđana. Međutim, Kataiju i Ivaniću se baš igra, s obzirom na to da pokušavaju fudbalskim potezima da reše pitanje pobednika.

48.minut – Dobar pokušaj Aleksandra Kataija. Odlično je šutirao sa 20 metara, ipak lopta nije dobila kretnju koju je želeo da postigne, pa tako Belić nije morao da interveniše iako se izvio koliko je visok.

46.minut – Počelo je drugo poluvreme.

Kraj poluvremena.

45+1′ – Kakav promašaj Mirka Ivanića. Morao je mnogo bolje sa nekoliko metara, iako je bio iskosa sa leve strane. Katai je ponovo povukao, Bukari šutirao, Belić loše odbranio, ali promašaj Ivanića niko nije očekivao.

44.minut – Eraković je najbolji pojedinac Crvene zvezde. Sve je stigao pozadi, a onda je zalomio Rogana na drugoj strani, želeo da uposli usamljenog Kataija, ali je Kerkezova odbrana savršeno reagovala.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

 

41.minut – Sada se odlično odbranio Čukarički. Dragović je šutirao posle kornera, blokirao je Rogan, lopta se odbila do Kataija koji je savladao Belića, ali je Ivanović sa gol linije sprečio siguran pogodak. Odlična završnica prvog poluvremena.

38.minut – Evo nešto i od Zvezde. Bukari je zaplesao po desnom strani, nekoliko puta se oslobio rivala, ali je uvek imao neko da ga preuzme. Ostavio je brzonogi krilni napadač povratnu loptu na ivicu kaznenog prostora Kangi koji je opalio po lopti, ali je Gabonac izblokiran.

32.minut – Opet korner, opet problem za Zvezdu! Čukarički je bolji od Zvezde, a sada je Dragović sa gol linije morao da interveniše posle udarca Nemanje Tošića. Borjan je u „daunu“, loše čita centaršuteve Docića iz kornera.

30.minut – Pokušava Zvezda, ali i Čukarički koji je sve bolji. Na krilima maestralnog gola Docića, Brđani su zaigrali odlično. Ivanović je zaplesao, ali je izblokiran. Zvezda ima problem jer je Pešić odsečen, pomalo je i nezainteresovan. Bar tako deluje.

21.minut – GOOOOOOOOL! Kakav je ovo gol! Šta je sada uradio Marko Docić. Nismo ga uzalud predstavili kao najboljeg igrača Čukaričkog, ali ovaj gol direktno iz kornera u stilu Dragana Stojkovića Piksija je nešto što će se dugo prepričavati na Marakani!

20.minut – STATIVA! Čukarički jeste parkirao autobus ispred gola, ali je onda krenuo u napad. Imao je Ivanović zicer, ostavio je za Badamosija koji je pogodio okvir gola. Ipak, raduje što su Brđani na Marakani počeli da igraju, jer zaista igraju odličan fudbal.

15.minut – Probao je Pešić, međutim promašio je loptu. Morao je i mogao bolje, možda je i Drezgić malo zasmetao, ali je prvi napadač Zvezde trebalo da pokuša da sa 11 metara, posle centaršuta sa leve strane, uputi snažniji i precizniji udarac ka golu Belića.

21.minut – GOOOOOOOOL! Kakav je ovo gol! Šta je sada uradio Marko Docić. Nismo ga uzalud predstavili kao najboljeg igrača Čukaričkog, ali ovaj gol direktno iz kornera u stilu Dragana Stojkovića Piksija je nešto što će se dugo prepričavati na Marakani!

Beograd, 25. maja 2023.- Fudbaleri Crvene zvezde i Èukarièkog igraju veèeras na stadionu "Rajko Mitiæ" finale Kupa Srbije. FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIÆ/ bg
TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

 

15.minut – Probao je Pešić, međutim promašio je loptu. Morao je i mogao bolje, možda je i Drezgić malo zasmetao, ali je prvi napadač Zvezde trebalo da pokuša da sa 11 metara, posle centaršuta sa leve strane, uputi snažniji i precizniji udarac ka golu Belića.

11.minut – Posle prvih desetak minuta fudbala Čukarički skoro da nije prešao centar. Sve karte su stavili na odbranu Brđani, promešao je Kerkez defanzivnu liniju kako je znao i umeo, a videćemo šta će mu to doneti. Sa druge strane, crveno-beli su zaista visoko na polovini protivnika i čekaju grešku.

5.minut – Mnogo problema za odbranu Čukaričkog. Belić je morao pravovremenim istrčavanjem da interveniše ispred Pešića. Zvezda pokušava na obe strane, odlični potezi Kataija u ovom finalu na terenu koji vrlo dobro „trpi“ velike padavine.

3.minut – Evo prve pretnje. Rukom je na nekih 25 metara igrao mladi Kovačević, a onda je Katai vrlo dobro šutirao, međutim golman Nemanja Belić je uspeo da sačuva svoju mrežu.

1.minut – Početak utakmice.

Sastavi:

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Azarov, Kanga, Mijailović, Ivanić, Katai, Bukari, Pešić.

Rezerve: Vasiljević, Milunović, Leković, Nikolić, Rodić, Kangva, Srnić, Prucev, Mitrović, Mijatović, Rakonjac.

Čukarički: Belić, Rogan, Kovačević, Drezgić, Tošić, Docić, Stevanović, Miladinović, Adžić, Ivanović, Badamosi.

Rezerve: Dragović, Serafimović, Gajić, Rišard, Tomović, L. Stojanović, M. Stojanović, Spasojević, Aganspahić, Ovusu, Janković.

Najava meča

Mora se reči da, jer to niti je tajna niti neko može to da ospori, Crvena zvezda ove sezone deluje previše moćno u odnosu na sve klubove. Dominantno osvojena 34. titula prvaka države, obezbeđeno direktno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona i ogroman broj navijača koji će doći na Marakanu 25. maja, daju za pravo crveno-belima da u ovaj okršaj uđu kao apsolutni favoriti.

Sa druge strane, Čukarički dobro pamti 2015. godinu kada je, sadašnji član Zvezde, Slavoljub Srnić doneo jedini trofej osvajača Kupa Srbije u istoriji kluba sa Banovog brda. Ipak, „ona čuvena statistika“ govori da će biti pravo čudo ukoliko Brđani budu srušili Zvezdu na poslednjem koraku ka duploj kruni, iako to nije nemoguće.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter