Izvor: BSC HAPPY
24.03.2023 u 17:52
0

ZA NJEGA NIJE BILO MESTA U ZVEZDI! Kakvu priču ima JUNAK ITALIJE! Debitovao golom PROTIV ENGLEZA, a nudili ga i srpskom šampionu! (VIDEO)

Mateo Retegi, bio je veliko iznenađenje i za italijanske ljubitelje fudbala, kada su ga videli u startnih 11 "Azura" protiv Engleske na startu kvalifikacija za EURO u Nemačkoj.

Ovaj 23-godišnji momak je debi u redovima aktuelnog evropskog prvaka „začinio“ golom u 56. minutu, a da pritom nikada ranije nije ni dana proveo u Italiji!

Napadač Tigrea na pozajmici iz Boke juniors ima izuzetno interesantnu životnu priču pošto je sa šest godina kročio u fudbalsku školu River plejta, da bi 2014. odustao od fudbala i posvetio se hokeju na travi, sportu u kojem su aktivni gotovo svi članovi njegove porodice.

Dve godine kasnije skauti Boke juniors su ga „snimili“ na rekreativnom fudbalskom meču i vratili ga na travnati teren. I pored toga Retegi nikada nije dobio pravu priliku na „Bombonjeri“, pa je fudbalski put gradio na pozajmicama od kojih je daleko najuspešnija ova poslednja – u Tigreu.

Pre tri godine je preporučen Crvenoj zvezdi, ali je procenjeno da ne bi imao pravu priliku u konkurenciji Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova. Nastavio je da se probija u Estudija ntesu, Taleresu i sada u Tigreu što je Roberto Mančini primetio.

Onda je usledilo „kopanje“ po njegovom porodičnom stablu, pronađeno mu je italijansko poreklo dede po očevoj liniji i dalje je sve istorija…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter