Izvor: BSC HAPPY
01.03.2023 u 22:55
0

Premijer liga: Arsenal ubedljiv protiv Evertona 4:0, Liverpul savladao Vulverhempton sa 2:0! (FOTO)

Fudbaleri Arsenala savladali su ekipu Evertona sa 4:0 (2:0), a igrači Liverpula tim Vulverhemptona sa 2:0 (0:0) u odloženim utakmicama 7. kola engleske Premijer lige.

Fudbaleri Arsenala i Evertona, odnosno Liverpula i Vulverhemptona igraju zaostale utakmice 7. kola engleske Premijer lige.

U meč Arsenala i Evertona ekipa iz Londona ulazi u znatno boljem raspoloženju. “Tobdžije” su prve na tabeli sa 57 osvojenih bodova nakon 24 utakmice, a sa druge strane Everton je u zoni ispadanja, na 18. poziciji sa 21 osvojenim bodom.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Arsenal – Everton 4:0 (2:0) (39′ Saka, 45+1′, 80′ Martineli, 71′ Odegard)

1′ – Počela je utakmica!

5′ – Prva šansa za Arsenal. Žoržinjo je pokušao, ali lopta je otišla preko gola.

7′ – Odgovorila je na drugoj strani ekipa Evetrona brzim kontranapadom, ali su se u završnici gosti spetljali i nisu ozbiljnije pripretili golmanu Arsenala Ramsdejlu

14′ – Bez većih uzbuđenja u Londonu, uloge su podeljene, Arsenal je ofanzivniji i čuva loptu u svom posedu tražeći rupu u odbrani „karamela“, dok gosti pokušavaju da dobrom defanzivom stvaraju prilike za kontranapade.

20′ – Fudbaler Arsenala Zinčenko izgubio je loptu nakon čega je usledila nova kontra Evertona, ali gosti su iz ovog napada dobili samo udarac iz ugla, koji nisu iskoristili na najbolji način.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

26′ – Ne uspeva Arsenal da pronađe put do gola Evertona, deluju „karamele“ kao neprobojan bedem.

39′ – Gol za Arsenal! Arsenal – Everton 1:0! Bakajoko Saka donosi prednost fudbalerima Arsenala. Ovo se čekalo u Londonu jer sada Everton mora da krene otvorenije što će sigurno dodatno rasplamsati ovaj duel

45′ – Gol za Arsenal! Arsenal – Everton 2:0! U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Martineli je uspeo da zatrese mrežu Evertona, ali njegov pogodak glavni arbitar prvo je poništio, da bi nakon konsultacija sa VAR sobom, odlučio da prizna gol!

Kraj prvog poluvremena! Arsenal – Everton 2:0!

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Počelo je drugo poluvreme! Arsenal – Everton 2:0! 

48′ – Drugi period počeo je u znaku fudbalera Arsenala. „Tobdžije“ su nastavile da igraju napadački i pored, sada već osetne rezultatske prednosti.

53′ – Grade fudbaleri Arsenala polako svoje napade, čekajući grešku protivnika. U boljoj su poziciji, ne žure nigde i glavni cilj je sigurno privesti utakmicu kraju i upisati nova tri boda u trci za trofej Premijer lige.

55′ – Sa druge strane Everton se brani svim snagama, uzdajući se u kontranapade i duge lopte kao svoje najvažnije oružje, ali prilika za ofanzivu nema puno jer posed lopte Arsenala je na dominantnih 80 odsto.

57′ Fudbaler Arsenala Trošar imao je ozbiljnu priliku da praktično reši pitanje pobednika, ali nije zahvatio loptu onako kako je želeo i rezultat je ostao nepromenjen.

63′ – Pritiskaju fudbaleri Evertona domaćina, pogurali su svoju odbranu visoko, nadajući se da će dodatnim pritiskom primorati rivala na grešku.

67′ – Ofanzivniji Everton znači više prostora za kombinovanje fudbalerima Arsenala u fazi napada. Daleko lakše sada „tobdžije“ dolaze do šesnaesterca protivnika

71′ – Gol za Arsenal! Arsenal – Everton 3:0! Brz napad fudbalera Arsenala kroz sada već razređenu odbranu Evertona i Odegard uspeva da se upiše u listu strelaca.

81′ – Gol za Arsenal! Arsenal – Everton 4:0! Martineli postiže svoj drugi gol na meču. Ponovo je Brazilac bio u pravo vreme na pravom mestu i lako je dodavanje Nketie pretvorio u četvrti gol Arsenala ove večeri

90′ – Fudbaleri Evertona propustili su odličnu priliku da u finišu utakmice stignu bar do počasnog gola nakon gužve u šesnaestercu Arsenala u kojoj je Ramsdejl fenomenalnom intervencijom sačuvao svoju mrežu!

Kraj utakmice! Arsenal – Everton 4:0!

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Fudbaleri Liverpula u svoju večerašnju utakmciu ulaze nakon remija bez golova sa ekipom Kristal Palasa i trenutno su sedmi na tabeli sa 36 osvojenih bodova. Cilj je svakako jasan, osvojiti sva tri boda pred domaćom publikom. Što se ekipe Vulverhemptona tiče oni su 15. sa 24 boda i svaki bod je važan ako ne za opstanak u Premijer ligi, onda bar za mirniju završnicu sezone.

Tanjug/Peter Byrne/PA via AP

Liverpul – Vulverhempton 0:0

2′ – Prvu priliku na meču propustio je vezista Liverpula Stefan Bajčetić. On je pokušao sa ivice kaznenog prostora da iznenadi golmana gostiju, ali njegov udarac je bio lak plen za golmana Ša.

3′ – Usledio je brz odgovor gostiju ali pokušaj Mutinja zaustavlja Alison.

13′ – Borbene su obe ekipe, igra se tvrdo i odlučno, uglavnom na sredini terena, sa jako malo prilika na obe strane.

19′ – Fudbaleri Liverpula imaju nešto veći posed lopte, ali jednostavno, odbrana Vulverhemptona za sada uspešno obavlja svoje zadatake.

21′ Fudbaler Vulverhemptona Bueno povredio se i pruža mu se medicinska pomoć.

24′ – Peh za goste! Bueno ne može da nastavi meč pa umesto njega u igru ulazi Nuri!

34′ – Preti Liverpul preko Nunjeza ali golman Ša istrčava i uzima loptu. Nije ovo bila neka posebno obećavajuća prilika, ali bar je golman Vulverhemptona morao da reaguje.

40′ – Raspoloženi Nunjez ponovo stvara priliku za domaće, ali ovoga puta asistira Eliotu čiji pokušaj glavom završava pored gola.

45′ – Pred kraj prvog poluvremena Eliot se ponovo našao u prilici da zatrese mrežu rivala, ali kao i prošlog puta, nije bio precizan.

Kraj prvog poluvremena! Liverpul – Vulverhempton 0:0!
Tanjug/Peter Byrne/PA via AP

Počelo je drugo poluvreme!

50′ – Ponovo fudbaleri Liverpula imaju problem da „načnu“ protivnika, nešto je više inicijative na njihovoj strani, ali jalovi su napadi „crvenih“.

68′ –  Nunjez je postigao gol za Liverpul, ali glavni arbitar odlučio se da se obrati VAR sobi i njegov pogodak je poništen zbog faula.

73′Gol za Liverpul! Liverpul – Vulverhempton 1:0! Dva fantastične prilike imao je defanzivac Liverpula Van Dajk u svega dva minuta. Prvu je propustio, ali iz druge je savladao golmana gostiju Ša. Asistent je bio Diego Žota.

77′ – Gol za Liverpul! Liverpul – Vulverhempton 2:0! Ima velikih problema Liverpul ove sezone da stigne do prednosti u svojim mečevima, ali kada se to desi i protivnik je prinuđen da krene ofanzivnije, brzonogi fudbaleri „crvenih“ zaigraju najbolje i obično hirurški precizno rešavaju stvari. Ovoga puta Salah je bio taj koji je duplirao prednost Liverpula.

83′ – Fudbaleri Vulverhemptona klonuli su već nakon prvog gola, ali drugi, samo četiri minuta kasnije, ih je dotukao. Igrali su na kartu jake odbrane i to je delovalo kao dobar plan do poslednjih 15-ak minuta susreta. Ipak, od kada su im planovi pali u vodu posle golova Liverpula, deluje kao da nemaju snage za napad.

90′ – Liverpul rutinski privodi utakmicu kraju. Igrači obe ekipe sve češće gledaju na sat očekivajući skori kraj ovog meča.

Kraj utakmice! Liverpul – Vulverhempton 2:0!

Tanjug/Peter Byrne/PA via AP

Premijer liga – 7. Kolo:

Arsenal – Everton 4:0 (2:0) (39′ Saka, 45+1′, 80′ Martineli, 71′ Odegard)
Liverpul – Vulverhempton 2:0 (0:0) (73′ Van Dajk, 77′ Salah)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter