7°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: HappyBSC

BORBA DO KRAJA Zvezda najavila krivična prijava ako ABA ne ispravi propust

Aktuelni košarkaški prvak Srbije i regionalne lige, KK Crvena zvezda, brzo je reagovao na odluku žalbenog veća ABA lige o usvajanju žalbe na ranije izrečenu uslovnu kaznu disciplinskih organa posle neodlaska crveno-belih u Podgoricu na meč sa Budućnošću.

Saopštenje crveno-belih prenosimo u celosti, a u njemu su najvažnije stavke da će srpski i regionalni šampion nastaviti da se bori da se neodigrana utakmica održi u novom terminu, te da će pred sudom tražiti odgovornost Predsedništva lige, ako ne ispravi dosadašnje propuste po ovom pitanju:

SVESKA SA TARIFAMA, DROGA, PARE... Brojni dokazi u stanu pohapšenih makroa (VIDEO, GALERIJA)

"KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je žalbeno veće ABA lige koje broji tri člana, preinačilo u utorak 14.01.2020. godine uslovnoj kaznu disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića izrečenu našem klubu povodom utakmice 13.kola ABA lige Budućnost VOLI – KK Crvena zvezda mts.

SRBINA BOBANA J. U AUSTRIJI ZOVU GOSPODAREM DROGE: Ferari, sat od 700.000 evra i tri miliona na računaru!

Prema novoj, preinačenoj, ali i dalje uslovnoj kazni KK Crvena zvezda se vraća oduzeti bod, smanjuje novčana kazna na 15.001 euro, i klub neće plaćati nikakve troškove organizacije neodigrane utakmice 13.kola ABA jtd lige u Podgorici.

Žalbeno veće kao drugostepeni organ osim ovih odluka, potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice doneti Predsedništvo ABA lige, koje je u odsustvu sportskog direktora lige (koji je uslovno postavljen na prethodnoj Skupštini) jedino merodavno telo, koje nije na vreme donelo odluku o odlaganju utakmice.

SIN PRODAVAČICE KOJA JE NOKAUTIRALA KOMUNALNU MILICAJKU ISPRIČAO DETALJE: Preti joj 8 godina zatvora!

Predsedništvo ABA lige je svojim neodlučivanjem nanelo štetu KK Crvena zvezda mts, zašta će naš klub pokrenuti odgovarajući sudski krivični postupak, ukoliko Predsedništvo ne ispravi svoj evidentni propust.

Ova odluka žalbenog veća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobedu KK Crvena zvezda mts. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornost Predsedništva ABA lige koje nije donelo nikakvu odluku! Borba KK Crvena zvezda za regularnost i legitimitet lige se ovde ne završava, već nastavlja punim kapacitetom! Kao klub smatramo da smo se u celokupnoj situaciji od 27.12.2019. godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige, i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cele asocijacije – ABA lige.

ĆERKI SRPSKOG POLITIČARA PRETI 40 GODINA ROBIJE Komšinicu ubila, bacila u kontejner i svirepo zapalila! (FOTO)

KK Crvena zvezda mts nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi predsedništvo ABA što pre donelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige!", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti