7°C

Beograd

Photo: Dragan Šakota/Vikipedija

Izvor: Tanjug

ŠAKOTA: Ne bežimo od toga da smo odigrali loše u završnici!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota, posle poraza u Beogradu od Albe u Evroligi, rekao je da njegov tim ispustio priliku za pobedu u finišu meča, ali da ne može da zameri ništa svojim igračima.

- Očekivali smo tešku utamicu, drugu u dva dana. Imali smo u finišu šansu za pobedu. Sa manjkom energije, tako je, kako je - rekao Šakota na konfreneciji za medije posle meča.

Istakao je da ne može ništa da zameri svojim igračima.

- Ne bežimo od toga da smo odigrali loše u završnici. Trebalo bi da budemo zadovoljni prvim delom. Kontrolisali smo ritam. U drugom delu se očigledno radilo o onom što želite ili ne želite da shvatite, ali ostali smo bez igrača i energije. Nema benzina, ne ide auto. Da kritikujemo ko ima manje snage ili više? Prošli put sam pogrešno rekao, Žalgiris je imao četiri dana do naše utakmice, a Alba tri i lagano putovanje iz Atine. Kompletno drugačija priprema i pristup. Nama fale igrači i nemamo energije - rekao je Šakota i dodao:

- Imamo to što imamo. Nismo prešli centar, kao da smo igrali rukometnu utakmicu. Nije stvar u tome "hoću-neću", već "ne mogu". Koji savet da dam, kakva akcije, kad ne mogu da prođu? Ova dupla nedelja nas je pokisla skrož i zbog problema sa povredama i bolesti. Igramo sa više problema nego drugi. -

Trener košarkaša Albe Aito Garsija Reneses rekao je da zadovoljan trijumfom ostavrenim u Beogradu.

- Srećan sam zbog pobede, bili smo bolji u drugom poluvremenu za razliku od prvog. Igrali smo lošu odbranu, nije bilo agresivnosti, imali smo loše procente šuta za tri poena. Sve to smo popravili u drugom poluvremenu - rekao je trener Albe.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar