5°C

Beograd

Photo: twitter

Izvor: Blic.rs

MAKLJAŽA NA BASKETU Tukli se igrači dva najpoznatija tima, haos se preneo i na tribine (VIDEO)

Američka sportska javnost ostala je u neverici kako je okončan meč košarkaških ekipa dva univerziteta koja su podarila NBA ligi mnoge igrače.

Za Kanzas stejt su svojevremeno igrali i potonji NBA asovi kao što su Mič Ričmond i Majkl Bizli, ali i Rolando Blekmen, Bob Buzer, Majk Evans i Ed Nili koji su više od deset godina nastupali u najjačoj ligi sveta. Univerztet Kanzas može da se podiči činjenicom da u NBA sada igra čak 11 njihovih bivših studenata, pored ostalih Džoel Embid i Endrju Vigins, a svojevremeno je to bio slučaj i sa Viltom Čembrlenom, Polom Pirsom, Skotom Polardom i mnogim drugima.

Međutim, rivalstvo je sada preraslo u pravi mali rat na terenu, i to nakon što je pobedu Kanzasa od 81:60 Silvio de Sousa rešio da proslavi snažnom blokadom šuta Dahuana Gordona, posle kog je stao nad posrnulim rivalom, likujući.

Na njega su se obrušili Gorodonovi saigrači iz Kanzas sejta, pa je počela opšta tuča, koja se potom prenela i na tribine, ispred kojih je primećeno da De Sousa čak poteže stolicu.

Ova pobeda Kanzasa nad rivalom iz iste američke savezne države, deseta u poslednjih 11 derbija, ozvaničena je tek posle dugog većanja sudija koga sve treba isključiti.

Isključeni su brojni akteri, osim po petorice iz obe ekipe koji su izašli na parket, "odigrali" preostalu sekundu i onda se razišli. "U miru".

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti