4°C

Beograd

Photo: twitter

Izvor: HappyBSC

LETITE PRENISKO, POVEĆAJTE BRZINU! Ovo je razgovor Kobijevog pilota i kontrole letenja (VIDEO)

Nekoliko sati posle stravične tragedije u kojoj je život izgubio Kobi Brajant i još 8 osoba među kojima i njegova naslednica Đijana, isplivao je u javnost audio snimak razgovora sa pilotom.

Kako navode američki mediji, pilot koji je upravljao helikopterom, zbog guste magle tražio je pomoć kontrolnog tornja.

EKSKLUZIVNO! UZMEMIRAVAJUĆI VIDEO! Ovako je pao i eksplodirao helikopter Kobija Brajanta (VIDEO)

Gusta magla koja se nadvila nad Los Anđelesom stopirala je avio saobraćaj, ali ne i helikopter u kojem je bio Kobi Brajant sa još 8 osoba, i koji je uprkos svim upozorenjima ipak poleteo. 

Odmah je bilo jasno da zbog magle nema dobar pregled, pa je pilot zatražio pomoć. Na snimku se čuje kako iz kontrolnog tornja govore da helikopter kruži već 15 minuta, kao i da tražil neki izlaz iz situacije.

KOBI I ĐIJANA Devojčica koja je u stopu pratila pratila oca (GALERIJA, VIDEO)

Međutim, američki mediji prenose da je pilot napravio veliku grešku nekoliko trenutaka pred nesreću. On je išao prenisko, iako su ga upozoravali iz kontrolnog tornja, te je krenuo prema planinskom delu i ubrzo nakon toga udario u planinu pri brzini od 300 km/h.

KOBIJEVO OPROŠTAJNO PISMO: Moje telo zna da je vreme za oproštaj (VIDEO)

Pilot je probleme sa maglom prijavio dok su leteli iznad zoološkog vrta LA, te su kružili najmanje šest puta i leteli veoma nisko na visini od oko 500 metara.

STIŽU KINEZI IZ VUHUANA Turisti iz zaraženog područja danas u Beogradu

- Morate da povećate brzinu, letite prenisko - upozoravali su iz kontrolnog tornja, ali pilot nije dobro čuo dispečera, ili se izgubio signal.

Bilo kako bilo, Kontrola leta izgubila je signal sa helikopterom u kojem se nalazio KobI sa još osam ljudi, a to se dogodilo upravo u trenutku nesreće.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti