-4°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: HappyBSC

SRPSKI KOŠARKAŠI O KOBIJU BRAJANTU: Njegov odnos je drugačiji prema našem mentalitetu!

Pogibijom Kobi Brajanta košarka je izgubila jednog od najvećih asova, a svet jednog od najvećih sportista svih vremena.

Brajant je sa svojih tek napunjenih 18 godina života, postao najmlađi igrač u istoriji „En-bi-ej“ lige. Sa 34 godine Brajant je postao najmlađi košarkaš, koji je u „En-bi-ej“ ligi postigao 30.000 poena. Sa američkom reprezentacijom osvojio je zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2008 i 2012-te. Posle 20 godina igranja u dresu Lejkersa zaršio je karijeru aprila 2016-te.

Otišla je košarkaška veličina - ljudska i igračka gromada, pogođene su sve generacije”  kaže za Telemaster košarkaški stručnjak Vlade Đurović.

Brajant je bio klasa igrača poput Majkla Džordana, Medžik Džonskona, Leri Birda, Lebrona Džejmsa. Čovek koji je živeo košarku ne samo na trenu nego i van njega njega.

Kobi je bio FIBIN ambasador na Svetskom prvenstvu u košarci. Nije mu bio problem da gleda igrače koji su za njega drugorazredni, kaže Đurović. 

Košarkaška legenda Majkl Džordan, oglasio se posle tragedije saopštenjem preko svoga menadžera i naveo da mu je Kobi bio kao mlađi brat. Mnogi su Brajanta poredili sa Džordanom. 

Brajant je dobro poznavao i evropsku košarku kaže Bivši košarkaš Goran Karadžić.

Postigao je mnogo toga u Evropi, a onda je otišao u NBA kao što rade naši košarkaški velikani, drugačiji je njegov odns bio prema našem mentalitetu kaže Karadžić.

Brajant je poginuo odlazeći na utakmicu koju je igrala njegova ćerka. Ljudi širom sveta oprostili su se od "Crne mambe", a među njima su Luka Dončić, Bogdan Bogdanović, Majkl Džordan, Šekil O'Nil... 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti