17°C

Beograd

Photo: wikipedia/printscreen

Izvor: Kurir.rs

KVALIFIKACINI TURNIR ZA IGRE U TOKIJU: Hrvatska će tražiti povraćaj novca!

Olimpijske igre koje su trebale da se održe tokom jula meseca ove godine u Tokiju pomerene su zbog pandemije koronavirusa, pa samim tim i kvalifikacioni turniri. 

Među domaćinima olimpijskih kvalifikacionih turnira za košarkaše su Beograd i Split, a predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske Stojko Vranković već je najavio da će tražiti povrat novca uloženog u dobijanje organizacije turnira.

-Niko ne zna šta će biti. Samo znam da moraju da nam vrate uloženi novac. Turnir u Splitu je bio dogovoren za ovo leto, ne za sledeće. Uostalom, ne znam ni kako bi to sledeće godine bilo i moguće zbog natrpanog rasporeda. Iduće godine nas čekaju Evrobasket i Olimpijske igre. Ne vidim kako bismo mogli da održimo i kvalifikacioni turnir. Takav turnir traje šest dana, a na to moramo dodati i pripreme koje traju minimum deset dana. Ne vidim način da se otvori 'rupa' u rasporedu-, rekao je Vranković.

Predsednik KS Hrvatske rekao je da to svakako ne znači da Hrvatska odustaje od pokušaja da se plasira na Igre.

-Ne znam šta će FIBA odlučiti. Možda će na Igre poslati ekipe po plasmanu sa poslednjeg Svetskog prvenstva, možda će u obzir uzeti renking listu. Po meni bi najpoštenije bilo da se Evropsko prvenstvo prebaci na jun ili jul 2021, pa da plasman na tog turnira bude kriterijum za plasman na Igre. Bar za ekipe poput nas, Grja, Slovenije, Litvanije, znači one ekipe koje je trebalo da igraju kvalifikacije- , dodao je on.

Košarkaški savez Srbije još se nije oglasio povodom ove situacije.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti