27°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Happy BSC

Korona groznica trese NBA! BOGDANOVIĆ PROGOVORIO: ''Spavaš samo četiri sata''

Trenutna košarkaška sezona je po svemu čudna. Pandemija koronavirusa uticala je na to da se takmičenje prilagodi, utakmice se igraju bez prisustva publike, a testiranja su obavezna gotovo posle svake utakmice.

U FOKUSU:

VUČIĆ SA IZASLANIKOM KRALJA BAHREINA: Razgovor o saradnji dve zemlje, sutra prikaz naoružanja (VIDEO, FOTO)

DOŽIVOTNI PREDSEDNIK RUSIJE! Putin potpisao zakon, IMA PRAVO NA JOŠ DVE KANDIDATURE

VELIKI UDARAC ZA KRIVOKAPIĆA: Demokrate protiv smene ministra Leposavića

Niko nije razmišljao kako se igrači osećaju u takvim uslovima ograničenja i pravila. Svakodnevno testiranje na koronavirus zaista predstavlja problem, jer se obavlja rano tokom jutra, pa igrači ne dobijaju dovoljno vremena da se naspavaju, što utiče na koncentraciju.

O toj temi prvi put je javno progovorio Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante, koji je u razgovoru sa novinarima istakao šta je zapravo najveći izazov za njega u poslednjih godinu dana.

- Uslovi u kojima igramo, očuvanje mentalnog zdravlja... Odigraš recimo dve uzastopne utakmice i odmah budeš testiran ujutru. Ne možeš da se naspavaš posle utakmice, spavaš samo četiri sata. Bilo je i dosta povreda ove sezone, ali to je normalno – rekao je Bogdan.

Naravno, naš košarkaš, koji je noćašnji meč završio sa deset poena na svom kontu u pobedi Atlante nad Golden Stejtom, nada se da će se ova situacija što pre okončati.
- Svi smo u ovome zajedno, ali se nadam da će se uskoro završiti – rekao je Bogdanović, koji je dobar deo sezone propustio zbog povrede.

On je potom detaljnije pojasnio kako teče proces testiranja u NBA ligi, o čemu ranije niko nije podrobnije govorio.

- Posle utakmica noć za noć budeš testiran rano ujutru. Letiš i stigneš u hotel do jedan, dok se istuširaš i raspakuješ i dok se spusti adrenalin posle meča - to je već tri ujutru. Testiranje je u 9, što znači da moraš da se probudiš u 8. To je težak deo svega ovoga – rekao je Bogdanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar