-2°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Blic

NBA i FIBA prave NOVO EVROPSKO TAKMIČENJE: Beograd važan partner u organizacji "NBA Evropa"

Već duži niz godina evropska košarka se nalazi u krizu, koju je doneo rat između Evrolige i FIBA.

Evroliga je pod svoje okrilje uzela najbolje evropske klubove i napravila jedan poluzatvoren sistem takmičenja, dok je FIBA u nastojanju da barem delimično povrati primat u košarci na „starom kontinentu“, osnovala novo takmičenje „Ligu šampiona“.

PROČITAJTE JOŠ: BOGDANOVIĆ I DONČIĆ ODMERILI SNAGE: Atlanta DEKLASIRALA Dalas

Na sve to godinama nikako da se usaglase stavovi oko kalendara takmičenja, gde najviše ispaštaju igrači čiji raspored je često prenatrpan, gde igrači iz najelitnijeg evropskog takmičenja često nemaju mogućnost nastupa za reprezentacije, a sudijama iz Evrolige da sude na takmičenjima pod organizacijom FIBA.

Kako prenose španski mediji, krovna košarkaška organizacija sada pregovara sa NBA ligom, o mogućem osnivanju novog takmičenja „NBA Evropa“!

Ove tvrdnje potkrepljuje činjenica da iz FIBA ovo pisanje španskih medija nisu demantovali, a takođe su i potvrdili da su vođeni sastanci sa rukovodećim ljudima najjače košarkaške lige sveta, tokom septembra meseca.

PROČITAJTE JOŠ: ISTORIJSKI MOMENAT ZA ZVEZDU: Veliki skok na UEFA listi!

- FIBA potvrđuje da je, nakon poziva upućenog predsedniku i izvršnom direktoru evroligaške košarke i akcionarima Eurolige Commercial Assets (ECA), održan sastanak sredinom septembra na kojem se razgovaralo o ujedinjenju evropske košarke. Kao ključni akter za rast našeg sporta i dugogodišnji FIBA partner, NBA, takođe je bila pozvana i učestvovala je na sastanku. Nakon diskusije, sve strane su se složile da održavaju redovne sastanke u narednim mesecima, poručeno je u saopštenju FIBA.

Madriski list navodi da Amerikacni sa FIBA kreću u projekat „NBA Evropa“, a navodno komesar najjače lige sveta, Adam Silver ističe London i Pariz, kao glavne ciljeve NBA. Iako ovi gradovi nemaju košarkašku tradiciju, ali su zato velika tržišta.. Ipak španska „Marka“ spominje i Beograd kao važnog sudeonika.

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad