3°C

Beograd

PLEJMEJKER OTVORENO O "ORLOVIMA" Ovo je Srbiji nedostajalo u Kini

Plejmejker Vasilije Micić je za košarkaški sajt Eurohups otvoreno pričao o ponudama velikih klubova posle najbolje sezone u karijeri.

- Bilo je ponuda. Real Madrid je svakako najveće ime od svih košarkaških klubova, ali me sam kroz karijeru načio da ono što je na papiru nije uvek najvažnije. Zadovoljan sam i to je najvažniji razlog za moj dalji boravak ovde - izjavio Micić.

Što se tiče eventualnog prelaska u NBA, 25-godišnji košarkaš je rekao da ima vremena za to.

- Da kažemo da je bilo nekih pregovora, ali do kraja sezone ništa konkretnije od toga. Fokusiram se na ovu sezonu - kaže 52. pik drafta 2014. godine.

Omraženog trenera u srpskoj javnosti Ergina Atamana hvali jer mu je dao slobodu u igri:

- Kada sam potpisao, rečeno mi je da ću biti zamena Šejnu Larkinu i Rodrigu Buboi. U tom trenutku bolje nije moglo, istovremeno sam znao da smo potpuno nov tim i da mogu da iskoristim šansu time što ću dati sve od sebe. To se i desilo. On je stao iza mene čitave sezone, zato sam ostao u Efesu posle nekoliko sezona u različitim timovima, konačno sam našao sredinu u kojoj ne moram ponovo da se dokazujem. Dao mi je samopouzdanje.

I za kraj intervjua su se dotakli izdanja Srbije na Svetskom prvenstvu:

- Imali smo ol-star tim. Ali to nije garant titule. Imali smo premalo vremena i previše dobrih igrača. Razumem i trenera. Proteklih nekoliko godina nismo bili kompletni. Dakle, po mom mišljenju, imali smo previše dobrih igrača za tako malo utakmica - izjavio je bivši košarkaš Žalgirisa, Crvene zvezde, Bajerna i Mega Bemaksa.

Vasa igra fenomenalno i ove godine. Uspeo je da iznese finale Evrolige, turskog šampionata, Mundobasket, smrt majke i da na terenu i dalje beleži vrhunske partije.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar