12°C

Beograd

DIVAC IZAZVAO ZEMLJOTRES U SAD: Objasnio zašto je oterao najboljeg igrača! (foto)

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac objasnio je svoj potez kojim je šokirao Ameriku - slanje Demarkusa Kazinsa u Nju Orleans poslednjeg dana prelaznog roka u NBA ligi.

Dugogodišnji lider Kingsa Kazins karijeru nastavlja u Nju Orleansu, a sa njim je krenuo je i Omri Kaspi, dok su u suprotnom smeru krenuli Badi Hild, Lengston Galovej i Tajrik Evans, koji je ranije već igrao za Sakramento. U ovom trejdu Kingsi su dobili i pikove Pelikansa u prvoj i drugoj runde na ovogodišnjem draftu.

- Došlo je vreme za promene, a mislim da je ovo najbolji pravac za klub - rekao je Divac.

Nije tajna da Kazins više nije bio zadovoljan u Sakramentu.

- Pobede počinju sa kulturom i karakterom. S obzirom na to da će predstojeći draft biti jedan od najjačih u poslednjoj deceniji, ovaj trejd će nam omogućiti da stvorimo talentovan i snažan roster - dodao je Divac.

Srbin se zahvalio Kazisnu na svemu urađenom u Sakramentu i poželeo mu mnogo uspeha u novoj sredini.

- Navijači u Sakramentu su najbolji na svetu, a mi smo posvećeni tome da napravimo tim na koji će Sakramento biti ponosan - zaključio je Vlade Divac.

Na osnovu izjava agenta Jarina Akana, Kazins nije bio srećan zbog ovakve odluke Divca.

- Razgovarao sam sa vlasnikom Kingsa i menadžerom kluba Divcem o budućnosti Demarkusa u Sakramentu i obojica su me uveravali da ga smatraju igračem koji će obeležiti budućnost kluba. Na kraju, da ne bi ispalo da lažem, Divac je dao i zvaničnu izjavu. Toliko o tome koliko vredi njegova reč.

Kurir
Foto: Twitter/Printscreen/Sacremento Kings

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar