Izvor: Sportal.rs
01.06.2023 u 19:32
0

3X3 Srbija na Svetskom prvenstvu – 3/3! „Orlovi“ opet nisu gledali sat i razbili Nemačku

Basket reprezentacija Srbije je pobedila i na trećem meču A grupe na Svetskom prvenstvu u Beču, selekciju Nemačke rezultatom 21:14.

Srpski basketaši su ostvarili treću pobedu u Austriji, ponovo su stigli do 21 poena pre nego što je vreme isteklo. Najpre je tako bilo protiv Madagaskara (21:9), a onda i Francuske (21:16).

Poenima Strahinje Stojačića, Marka Brankovića i Dejana Majstorovića je Srbija otvorila duel i povela sa 3:0, ubrzo je na semaforu pisalo i 6:1 te je jasno bilo da će „orlovi“ ekspresno stići do novog trijumfa. Dvojkom Niklasa Geskea se selekcija Nemačke približila na poen zaostatka, ali nije uspela da izjednači.

Geskeovo polaganje za 15:10 je najavilo seriju basketaša Srbije od pet poena u nizu i „meč loptu“. Dugo je naš tim stajao na 20:10, ubacila je Nemačka četiri poena i smanjila minus, ali je Dejan Majstorović iznudio dva bacanja i pogodio drugo za pobedu.

Najbolji u timu Srbije bio je Stojačić sa devet poena, jedan manje imao je Majstorović, Branković tri, a Vasić je ubacio jedan uz četiri skoka. Sidi Bejkame je postigao pet poena na drugoj strani i bio najefikasniji.

Uoči meča

Reprezentacija Srbije u basketu trećeg dana Svetskog prvenstva igra mečeve poslednje dve runde grupne faze. Orlovi će najpre na megdan sa Nemačkom (18.15), pa Brazilom (20.50).

Izabranici Marka Ždera su veoma dobro krenuli u odbranu trona, pošto su prvog dana ostvarili dve pobede i tako izbili na čelo grupe A. Ukoliko žele da sebi olakšaju posao, Orlovi će morati da se potrude da zadrže taj status pošto jedino prvoplasirana selekcija ide direktno u četvrtfinale, dok će one sa drugog i trećeg mesta igrati baraž za kartu koja vodi među osam najboljih na planeti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sportal.rs (@sportal_srbija)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter