Izvor: BSC HAPPY
21.03.2023 u 12:15
0

Cibona je prodala Zvezdi mesto u Evroligi za 800.000 evra!

Nije tajna da se u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi dešavalo da klub koji izbori učešće u Evroligi ustupi iz različitih razloga mesto u elitnom takmičenju nekom drugom.

Pre sedam godina, na „fajnal-foru“ u Beogradu o kojem se i dan danas priča, Cedevita Olimpija je u polufinalu iznenadila Partizan i ostavila ga bez Evrolige gotovo celu deceniju, tačnije devet godina.

Istog dana Cibona je izbacila Crvenu zvezdu i kasnije osvojila šampionski prsten. Ipak, nisu igrači hrvatskog kluba naredne sezone igrali u Evroligi, već je to učinila Crvena zvezda, koja je otkupila to pravo kluba iz Zagreba. Franjo Arapović, čiji je sin Marko tada bio u timu Cibone, podsetio je koliko je Zvezda platila to zadovoljstvo!

– Cibona prodaje Evroligu Zvezdi, a mi u klubu znamo da je prodana. Sad taj čovek koji je najviše uzeo pravi apartmane na Krku, pet apartmana, sve se zna. Otvorimo to. Gledam televiziju gde predsednik Zvezde, Nebojša Čović, kojeg pita novinarka koja je dobila informaciju da su pre dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Evroligu za 800.000 evra, a on kaže to je puno manje od 1.200.000 koliko je tražio ULEB. I šta sad?- zapitao se se Franjo Arapović u podkastu „ProSport“.

Te sezone drugo mesto je imala Cedevita!

– Vratite mi vi, ko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener nakon toga. Samo nek ljudi malo otvore ko je bio trener u Ciboni i kasnije sin. Taj je bio domaćin večere u Ljubljani! Nikoga nije briga za Cedevitu što je otišla. Oni srećni, ali zašto niko nije pitao. Ne znam da li se sećate, gradska Skupština izglasa ekstra proračun za nastup Cibone u Evroligi. Biće para da se igra Evroliga. Sedam dana kasnije igra Zvezda umesto Cibone –  rekao je Arapović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter