Izvor: Informer.rs
15.05.2023 u 11:58
0

CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN ĆE PONOVO IGRATI ZAJEDNO U EVROLIGI! Gran Kanarija odustaje od takmičenja, evo šta to znači za „večite“

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana nadomak su dobijanja specijalne pozivnice za narednu sezonu Evrolige, pošto je osvajač Evrokupa Gran Kanarija na korak od odustajanja od učešća u takmičenju!

Kako prenosi grčki portal „SDNA“, inače odlično upućen u košarkaške vesti, španski klub sa Kanarskih Ostrva verovatno neće igrati u najjačem košarkaškom takmičenju naredne sezone, iako je kao osvajač Evrokupa stekao uslove za to.

Razlog je udaljenost Kanarskih Ostrva od ostatka Evrope, kao i problemi sa transportom na utakmice, kako za njih, tako i za protivnike. Osim toga, ovaj klub je već učestvovao u Evroligi u sezoni 2018/19. i nije se proslavio, a nakon loše sezone u eliti ostao je i bez plasmana u plej-of prvenstva Španije.

Umesto njih, evroligaš će najverovatnije ostati Valensija, pa ostaju još tri upražnjena mesta za specijalne pozivnice. Favoriti da ih dobiju u ovom trenutku su Crvena zvezda, Partizan i italijanski Virtus.

Evroliga za narednu sezonu u ovom trenutku ima sigurnih 14 učesnika. U pitanju je 12 vlasnika A licenci, a to su Barselona, Real Madrid, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Makabi, Armani, Žalgiris, Asvel i Bajern, a višegodišnje specijalne pozivnice imaju Monako i Alba.

Preostala četiri tima trebalo bi, dakle, da budu: Valensija umesto Gran Kanarije, što je zapravo specijalna pozivnica koja ide osvajaču Evrokupa, Crvena zvezda i Partizan iz ABA lige, kao i italijanski Virtus, koji ima velike ambicije. 

U suštini, kako stvari u ovom trenutku stoje, sastav Evrolige za narednu sezonu biće identičan ovoj takmičarskoj godini, koja je u završnoj fazi.

NA PRAGU ODUSTAJANJA OD TAKMIČENJA: Veliki šok za EVROLIGU
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter