Izvor: Mozzartsport.com
12.04.2023 u 18:26
0

Duško Ivanović: Nisam zadovoljan rezultatom, da smo ušli u plej-of, imali bismo šansu da osvojimo takmičenje

"Ipak, izuzetno sam zadovoljan angažovanjem i predanošću sa kojom ovi momci rade", dodaje trener Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak dočekuju Fenerbahče (19.00) u poslednjem evroligaškom meču za tekuću sezonu. Iako nisu uspeli da se domognu plej-ofa, imaće priliku da obore rekord kluba u ligaškom formatu i upišu 17. pobedu.

Trener Duško Ivanović se ovsrnuo na učinjeno u elitnom takmičenju.

„Izuzetno sam zadovoljan angažovanjem i predanošću sa kojom ovi momci rade. Rezultatom nisam, jer nismo ušli u plej-of, što je šteta za ovaj tim, jer da smo ušli, imali bi smo realne šanse da osvojimo. Lako je sada pričati, ali tako mislim„, rekao je Ivanović.

Morile su crveno-bele povrede u ključnim trenucima tekuće sezone, bez dileme su jedna od razloga što sutra završavaju borbu na najvećoj kontinentalnoj pozornici za sezonu 2022/23, ali kadrovska situacija se polako popravlja.

Svaku utakmicu igramo da pobedimo. Videćemo. Svi su igrači zasad dobro, ali igraće samo 12„.

Očekuje se da njegovi izabranici još jednom dobiju snažan vetar u leđa sa ispunjenih tribina dvorane Aleksandar Nikolić.

Jasan znak da su naši navijači zaista fantastični, što ponavljam stalno. Daju veliku snagu ovim momcima, mnogo im znači njihova podrška„.

Iako predstojeći susret za Crvenu zvezdu nema takmičarski značaj, pokazali su Ivanovićevi izabranici i u prethodnom kolu protiv Olimpijakosa, kada je bilo poznato da ne mogu među osam najboljih, da su izuzetno motivisani da nastave sa dobrim partijama. Vezali su sedam pobeda u oba takmičenja, bez dileme idu i po osmu.

S druge strane ih čeka sastav Dimitrisa Itudisa koji je u dobrom poziciji da se domogne plej-ofa, ali ga još nije osigurao i imaće imperativ pobede u Beogradu. Već neko vreme u timu nema Devina Bukera, Skotija Vilbekina, Nemanje Bjelice i Metedžana Birsena, ali Ivanović veruje da je to omogućilo Feneru da zbije redove i pokaže pravi kvalitet.

Veoma kvalitetan tim. Dobili su poslednju utakmicu protiv Efesa možda baš zato što su imali neke igrače sa povredama, jer su silom prilika igrali sa pet niskih i tako napravili razliku. Imaju veliki broj igrača koji mogu da reše utakmice u situacijama jedan na jedan, na niskom postu su izuzetno jaki – vrlo iskusna ekipa„, zaključio je Duško Ivanović.

„To je svetinja, a nisam primetio da to Jokića zanima“ TENZIJA NBA NA VRHUNCU: Srbin i Denver su koštali sami sebe

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter