Izvor: Informer.rs
07.06.2023 u 15:21
0

DŽOKER JE GURMAN! Bivši košarkaš otkrio šta Nikola Jokić voli da jede i da sprema

Nekadašnji košarkaš, sada selektor senegalske reprezentacije, Bonifejs Ndong, govorio je za uglednu "Marku" o tome kakav je Nikola Jokić izvan terena i otkrio da je srpski as veliki gurman.

Bonifejs Ndong trenutno je selektor reprezentacije Senegala i jedan je od trenera zadužen za razvitak igrača u stručnom štabu Majka Malouna. Kao neko ko mnogo vremena provodi sa popularnim „džokerom“, imao je da podeli mnogo zanimljivosti o visokom Somborcu.

– Često smo išli na večere zajedno. Nikola mnogo voli meso i voli da govori o hrani. U Vašingtonu smo otišli u restoran, a on je jeo goveđi odrezak iako je veliki ljubitelj ribe. Često mi je govorio o srpskom ribljem paprikašu. Pre par godina sam išao u Beograd da ga posetim, a on mi je obećao „najbolji riblji paprikaš koji sam jeo u životu“ ukoliko pođem sa njim u Sombor. Nažalost, zbog nekih obaveza nisam uspeo da odem. Ako bih morao reći koje jelo mu je omiljeno, mislim da bih rekao odrezak, biftek – rekao je Ndong

U nastavku je nekadašnji najbolji bloker Evrolige istakao da pored hrane Jokić samo u jednoj stvari više uživa.

– Nikola mnogo voli konje. Kada smo bili na sastanku u jednom restoranu upitao sam ga zašto toliko često ustaje od stola, a on mi je rekao da je imao sastanak sa čovekom koji je prodavao konja pa je morao više puta da ode da pogleda. To je njegova strast. U svlačionici svi gledaju u njegovog konja ili prenose trka konja. Jokić privatno uopšte ne razmišlja o košarci – izjavio je Senegalac.

Popularni „Boni“ Ndong, je u svoje vreme bio jedan od boljih centara Evrolige. Najviše se pamte njegove partije u dresu Barselone sa kojom je 2010. osvojio Evropu, te je i više nego stručan da ocenjuje i analizira nečiju igru.

 Nikola nije problem. Eventualni problem po ekipu mogu biti Džamal Marej, Majkl Porter i ostali. Jokić će uvek odigrati na vrhunskom nivou, uvek će „isporučiti“ kada treba. On je izvanredan igrač -rekao je Boni.

Za kraj, nekadašnji sjajni centar je upitan kako se Jokić nosi sa pritiskom javnosti nakon 1:1 u finalnoj seriji NBA lige.

– Džokera kao da nije briga. On jednostavno živi u momentu, ne znam kako da objasnim. Preterano je skroman, ali zna i razume kada je potrebno da bude agresivniji, da više napada koš, on shvati šta dati trenutak zahteva od njega – završio je Ndong.

KAPITEN PARTIZANA NA PREKRETNICI! Pantera posle Panatinakosa, želi i ŠPANSKI velikan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter