Izvor: Sportklub.rs
15.05.2023 u 13:17
0

EVROLIGA BIRA – LESOR u idealnoj petorci: Tu su još Braun, Vezenkov, Musa i Tavares

Lorenco Braun, Džanan Musa, Aleksandar Vezenkov, Matijas Lesor i Edi Tavares, to je idealna petorka Evrolige za sezonu 2022/2023.

 

Centar Partizana procvetao je pod vođstvom Željka Obradovića, bio je prvi skakač takmičenja (7,1) i drugi po indeksu korisnosti (19,1), uz 12 poena po utakmici. Imao je osam dabl-dablova i jedan je od samo desetorice košarkaša u poslednjoj deceniji koji su u proseku imali više od tri ofanzivna skoka.

Bek Reala Džanan Musa je pokazao da i te kako može da igra na evroligaškom nivou, te i da tu bude veoma efikasan – ubacivao je 15,2 poena po meču.

Njegov saigrač Edi Tavares već neko vreme važi za najboljeg centra Evrope, i ove sezone je bio nezamenjiv, defanzivni stub Reala i veliki faktor u napadu: prosečno je imao 10,9 poena, 6,6 skokova i 2,2 rampe.

Saša Vezenkov, po mnogima glavni favorit za MVP priznanje, savršeno funkcioniše u Olimpijakosovm sistemu i ove sezone je upisivao 17,2 poena i 6,8 skokova po utakmici.

Konačno, tu je plej Makabija Lorenco Braun. Posle zlata sa Španijom na Evrobasketu, nastavio je sa vrhunskim partijama, bio vođa Ponosa Izraela i ove sezone je u proseku beležio 16,4 poena i 5,5 asistencija.

Fajnal-for Evrolige na programu je od 19. do 21. maja u Kaunasu, uz direktne prenose na Sport klubu.

U petak igraju Olimpijakos – Monako i Real Madrid – Barselona.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter