Izvor: Sportal.rs
21.04.2023 u 12:37
0

EVROLIGA UVODI PROMENE: Sudbina Partizana i Zvezde i dalje misterija

Evroliga neće imati mogo promena što se tiče klubova koji će igrati i sledeće sezone, ali se ipak spremaju neki noviteti, od kojih se prvi tiče plej-in turnira, prenosi grčki mediji detalje se sastanka koji su održali čelnici lige 18. aprila, a koji još nisu objavljeni.

Prema njihovim saznanjima, promene će nastupiti tokom sezone 2024/25, kada će liga biti proširena na 20 klubova, od kojih će deset igrati u plej-ofu i lej-inu.

To će biti organizovano po principu koji je zastupljen u NBA ligi, šest ekipa ide u plej-of, a one dalje do desetog će igrati mini turnir. Pobednik meča između sedmog i osmog tima prolazi dalje, dok će poraženi igrati sa boljim iz okršaja devetog i desetog mesta.

Što se proširenja tiče, pišu da će odluka biti doneta u junu, a da su i dalje u igri London, Pariz ili Dubai, iako je Maršal Glikman nedavno govorio drugačije.

– Postoje predlozi da Dubai i Alba dobiju stalnu licencu u Evroligi, a tu su Virtus i Valensija. Nema još odluka. Biće 18 timova sledeće godine, a od sezone 2024/25. veoma je izvesno da će biti 20 timova – rekao je generalni menadžer Olimpije Milana Hristos Stavropulos na ovu temu i dodao da je i ptanje specijalnih pozivnica i dalje nepoznanica:

– Bilo je predstavljanje grupa i važno je da se vidi slika. Odlućićemo koji će timovi biti u ligi naredne sezone krajem juna.

Brejk Finiksa u Los Anđelesu: Kari srušio Kingse i zadržao nade šampiona
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter