Izvor: Sputnjik
16.02.2023 u 08:10
0

Jokić i Dončiću pokazao ko je gazda u NBA – pao je i rekord Medžika Džonsona!

Klub iz Kolorada nije izgubio kada je Somborac zabeležio tripl-dabl ove sezone, pa je ta tradicija nastavljena.

Košarkaši Denver Nagetsa predvođeni maestralnim Nikolom Jokićem pobedili su na svom terenu Dalas Maverikse rezultatom 118:109. U meču u kom je srpski as zabeležio 21. tripl-dabl u sezoni tim Majkla Melouna je uspeo da nokautira tim iz Teksasa u kojem je blistao Luka Dončić.

Nikola Jokić doneo pobedu Denveru protiv Nju Orleansa (VIDEO)

Ipak, sve to bilo malo je da bi se zaustavio zahuktali Denver, lider Zapadne konferencije (41 pobeda i 18 poraza) koji dominira na krilima maestralnog i nezaustavljivog Nikole Jokića.

Klub iz Kolorada nije izgubio kada je Somborac zabeležio tripl-dabl ove sezone, pa je ta tradicija nastavljena.

Nikola Jokić ponovo ništa nije forsirao, već je uživao u igri i pustio stvari da se dešavaju, onako kako on to najbolje radi. Proveo je u igri 34 minuta i šutirao je samo devet puta (šest pogodio), a meč je završio sa 14 poena, 13 skokova i 10 asistencija. I to je bilo dovoljno da padne Dalas u čijim redovima se u odsustvu novajlije Kajrija Irvinga istakao, ko drugi, no Luka Dončić.

Forsirao je sjajni Slovenac šut, već u prvoj četvrtini je ubacio 17 od ukupno 25 poena Maveriksa, imao je po tri skoka i isto toliko asistencija. Denver je uvodnu deonicu dobio s pola koša razlike 26:25, a Jokić je na svom kontu imao samo poen, uz četiri skoka i dve asistencije.

Kako je vreme odmicalo tako je genijalnost Nikole Jokića i timska igra Denvera uspela da dođe do izražaja, pred soliranjem Luke Dončića.

Slovenac je meč okončao sa 37 poena, četiri skoka i devet asistencija za 35 minuta provedenih na parketu.
Pratio ga je Vud sa 17 poena, dok je Jokić s druge strane u odsustvu Džamala Mareja imao podršku Grina koji je ubacio 24 poena, a pratio ga je Majkl Porter Džunior sa 22 ubačena poena, pet skokova ia sistencijom.

Odlični su bili i Kaldvel Poup sa 14 poena, dok se Vlatko Čančar zaustavio na 12.Inače, Jokić je svega minut i po pre kraja susreta upisao i desetu asistenciju i ostvario tripl-dabl, te u fantastičnom raspoloženju dočekuje Ol-star vikend.

Uzimajući u obzir i prethodnu sezonu, ovo je bila 25. pobeda Denvera u kojoj je srpski centar ostvario tripl-dabl, čime je Jokić ušao u istoriju NBA lige, prestigavši u pomenutom parametru legendarnog Medžika Džonsona i Lejkerse iz perioda od 1984. do 1987. godine.

U noći između srede i četvrtka od srpskih košarkaša na parketu se našao i Bogdan Bogdanović koji je u porazu Atlante od Njujork Niksa – 101:122 postigao osam poena, imao je po tri skoka i isto toliko asistencija za nešto manje od 26 minuta provedenih u igri.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter