Izvor: Informer.rs
01.06.2023 u 15:25
0

JOKIĆ PRED FINALE NBA: Najteža utakmica u životu

Finalne utakmice sa Majamijem biće najteže u našim životima, kaže košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić.

Srpski centar će sa svojim Denver Nagetsima u velikom finalu udariti na „kuma NBA košarke“ Peta Rajlija (78) i njegov Majami Hit! Prvi susret u finalnoj seriji plej-ofa najjače košarkaške lige na svetu na programu će biti nožas od 2.30h (Arena 1 premijum), a šampion će biti tim koji prvi stigne do četiri trijumfa.

Javnost Denver okiva u zvezde, jer je u polufinalu rasturio Lejkerse 4:0. Stogs nije ni čudo što su i kladionice na stani Jokićevog tima. Kvota da će Denver stići do titule je 1.23, dok je na Majami 4,25. Jokić ns to ne obraća pažnju.

– Ko je rekao da smo favoriti? Mediji, Las Vegas? A ranije je važilo da smo autsajderi? To nije tačno. U finalima nema favorita. Ovo će biti najteže utakmice u našim životima, svesni smo toga i spremni smo za to. Nema favorita i definitivno nismo favoriti u ovoj seriji. Finale je, nema favorita – jasan je Jokić.

Dvostruki MVP upitan je smatra li sebe najboljim igračem Denvera. Smireno je odgovorio da nekad jeste, a nekad nije.

– Teško je reći. Nekada jesam, nekada nisam i to je u redu. Nemam problem sa tim, nemaju ni drugi. Način na koji igramo omogućava svima da se istaknu, budu najbolji igrači na utakmici,   ili u nedelji… Lopta je često u mojim rukama, donosim dosta odluka, ali ne znam da li sam najbolji igrač – objasnio je Jokić.

Majami se u finale plasirao pobedivši Njujork Nikse (4:2), a jedan od najboljih u timu bio je centar Bem Adebajo. Nikola ne gleda na utakmice kao na rivalstvo njih dvojice.

– Nije to duel između Bema i mene, igra Denver protiv Majamija. Nas dvojica imamo sličan stil, volimo da igramo timsku košarku, uključimo saigrače. Neće to biti ja protiv njega, niti bilo koja dva igrača jedan protiv drugog, već Majami protiv Denvera i zato mislim da će biti interesantno – poručuje Srbin.

Denver je psolednji meč odigrao 23. maja, ali Jokić kaže da su igrači pametno iskoristili pauzu.

– Čekali smo da se završi finale Istoka, ali smo imali dobar, profesionalan pristup tokom tih osam-devet dana. Bila je duga pauza, ali odradili smo dobar posao, održali formu, spremali    se, ali i uspeli da se odmorimo – zaključio je Jokić.

ŽESTOKO SAOPŠTENJE SA KALIŠA! Zvezda neće da igra finale ABA lige PRE KRAJA SUPERLIGE!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter