Izvor: BSC HAPPY
10.04.2023 u 07:04
0

KRAJ REGULARNE SEZONE NBA: Denver se nada Oklahomi u plej-ofu, Atlanta i Bogdanović traže mesto u Top 8

Regularni deo NBA lige je završen. Nakon 82 utakmice u prvom delu sezone, dobili smo prvih šest učesnika plej-ofa, a kompletan kostur takmičenja znaćemo posle plej-in turnira, koji će se održati od utorka do petka naredne nedelje.

Situacija na tabeli Zapadna konferencije se nije naročito menjala na vrhu. Denver je prvi sa 53 pobede i 29 poraza. Zatim slede Memfis (51-31), Sakramento (48-34), Finiks (45-37), Klipersi (44-38) i Golden stejt (44-38) kao sigurni učesnici plej-ofa, dok Lejkersi (43-39), Minesota (42:40), Nju Orleans (42:40) i Oklahoma (40:42) još čekaju kartu.

Tanderi će u prvom kolu igrati protiv Pelikansa i pobednik ovog duela će se boriti za osmo mesto u plej-ofu sa poraženim iz meča u kom se sastaju Lejkersi i Timbervulvsi. S obzirom da su ekipe iz Los Anđelesa i Minesote bolje plasirane, pobednik tog duela ide direktno na sedmo mesto u ukupnom poretku.

Osmoplasirana ekipa ide na Denver u prvom kolu plej-ofa, gde, ako pogledamo učinak ovih timova protiv Jokića i družine ove sezone, dolazimo do podatka da su skoro svi timovi izjednačeni po pobedama sa Nagetsima, osim Oklahome, koja gubi u međusobnim duelima 3:1. Svi ostali imaju po dve pobede i poraza protiv lidera Zapada.

Trećeplasirani tim konferencije je Sakramento i može se reći da mu „zvezde“ nisu bile naklonjene u završnici takmičenja. Protivnik Kingsa u prvom kolu biće aktuelni šampion Golden stejt, koji je i pored nešto skromnije sezone, uspeo da obezbedi mesto u plej-ofu i to u poslednjem kolu regularne sezone.

Poslednji par na Zapadu su Finiks i Klipersi, a prednost domaćeg terena imaće Sansi. Ovu takmičarsku godinu završili su na četvrtoj poziciji i nema sumnje da će svim ljubiteljima košarke ovaj okršaj biti najzanimljiviji, posebno zbog broja NBA zvezdi koji nose dresove oba kluba.

Košarkaški genije kojem se mora verovati: I pri skoru 4-9, Obradović je bio glavna garancija uspeha

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter