Izvor: Kurir.rs
14.03.2023 u 14:51
0

LESORU ZBOG DIVLJAČKOG ISPADA PRETI ZATVOR?! Čeka ga suspenzija i žestoka novčana kazna, a zbog kršenja zakona može IZA REŠETAKA

Centar Partizana Matijas Lesor skandaloznim ispadom bacio je ogromnu senku na spektakularnu partiju koju je pružio trijumfu protiv Crvene zvezde.

Podsetimo, Partizan je nakon čudesnog preokreta savladao Crvenu zvezdu u derbiju 21. kola ABA lige rezultatom 92:81.

Nažalost, ni ovaj okršaj večitih beogradskih rivala nije prošao bez tenzija i incidenata na terenu. Francuski gorostas iz redova Partizana pobrinuo se da nakon meča glavna tema ne bude spektakularan povratak i trijumf crno-belih, već njegov divljački ispad nakon poslednjeg zvuka sirene.

Umesto da sa saigračima i navijačima proslavi veliki trijumf, Lesor je odmah po završetku meča nasrnuo na centra Crvene zvezde Filipa Petruševa i dva puta ga udario pesnicom. Kada je zbunjeni košarkaš Zvezde pokušao da mu uzvrati, nastao je opšti haos na terenu. Umešali su se igrači oba tima i tako sprečili da sukob dodatno eskalira.

Opravdanja za nasilje nema i Lesor će zbog sramnog ponašanja gotovo sigurno snositi teške posledice. Nakon ispada koji je napravio očekuje se oštra reakcija ABA lige – Francuz će najverovatnije biti suspendovan i moraće da plati novčanu kaznu.

Sličan incident dogodio se u decembru 2020. godine na utakmici između Mege i Budućnosti. Tada je centar Podgoričana Vili Rid udario pesnicom Petruševa u stomak i zbog toga je zaradio isključenje, novčanu kaznu i suspendovan je dve utakmice. Slična kazna najverovatnije sada čeka i centra Partizana.

Biće to ozbiljan udarac za Partizan koga u ABA ligi očekuje teško gostovanje Budućnosti u Morači i duel sa Cedevitom u Areni.

Međutim, to nije jedini najveći problem za Lesora. Zbog udaranja košarkaša Zvezde centar Partizana bi mogao da završi i u zatvoru!

Naime, Lesor je ozbiljno prekršio Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Francuz je prekršio član 23 i preti mu kazna od 30 do 60 dana zatvora i novčana kazna od 50.000 do 150.000 dinara zbog „fizičkog napada učesnika na sportskoj priredbi i učestvovanja u fizičkom obračunu na sportskoj priredbi“.

Zanimljivo, Lesor se nije udostojio da uputi izvinjenje Petruševu, već je to umesto njega učinio trener Partizana Željko Obradović.

„Situacija na kraju utakmice je bila strašna, to sam i njemu rekao, nije bilo potrebe za tim, ovim putem bih se izvinio Filipu Petruševu. Da li je bilo nešto pre toga, ne znam, ali znam da nije bilo potrebe za tim“, rekao je Obradović nakon meča.

Preokret za pamćenje, PARTIZAN SLOMIO ZVEZDU! Kada je Kampaco stao, Lesor je krenuo – i sve upropastio tučom

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter