Izvor: Sportal.rs
15.05.2023 u 10:58
0

NA PRAGU ODUSTAJANJA OD TAKMIČENJA: Veliki šok za EVROLIGU

Gran Kanarija ozbiljno razmišlja da ne učestvuje u sezoni Evrolige 2023-24. Krunisani šampion Evrokupa je na velikoj prekretnici, potvrdili su izvori portala BasketNews.

– Po propisima, šampioni Evrokupa automatski stiču pravo učešća u Evroligi sledeće godine. Međutim, Gran Kanarija ozbiljno razmatra mogućnost da odbije takvu priliku. Zabrinutost je motivisana finansijskim, logističkim i takmičarskim izazovima koje postavlja regularna sezona od 34 utakmice, vrhunski protivnici i zahtevni rasporedi putovanja potrebni za balansiranje između Evrolige i španske košarkaške lige (ACB) – piše ovaj portal.

U svom poslednjem nastupu u Evroligi u sezoni 2018-19, Gran Kanarija je ostvarila osam pobeda od 30 utakmica i zauzela 14. mesto među 16 ekipa. U međuvremenu, u ACB ligi, Gran Kanarija nije uspela da se plasira u plej-of i završila je na 12. mestu.

Gran Kanarija još nije preduzela nikakvu zvaničnu akciju. Konačna lista učesnika za sezonu Evrolige 2023-24 biće potvrđena tokom Generalne skupštine u julu.

Prema izvorima portala, Valensija se smatra favoritom za igranje u Evroligi za sezonu 2023-24 ako Gran Kanarija zvanično odluči da se povuče. Prvi tekst o nameri Gran Kanarije da preskoči učešće u Evroligi stigao je od Sotirisa Vetakisa iz Live Sporta.

NIKOLA JOKIĆ BOLJI OD NAJBOLJEG! Prešišao je i Džordana

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter