Izvor: Tanjug
13.12.2022 u 16:56
0

Nagrada za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone u NBA ligi od danas nosi ime po legendarnom američkom košarkašu!

Nagrada za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone (MVP) u NBA ligi od danas nosi ime po legendarnom američkom košarkašu Majklu Džordanu.

Trofej, koji je poslednje dve sezone osvajao košarkaš Denvera i srpski reprezentativac Nikola Jokić, doživeo je redizajn.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je jedan od šest trofeja, koji su danas dobili novi oblik, a data su im i nova imena prema legendarnim košarkašima, koji su obeležili istoriju NBA lige. Džordan (59) je sa Čikagom osvojio šest titula u NBA ligi i u svih šest finala osvajao MVP nagradu.


On je učestvovao u kreativnom procesu stvaranja bronzane statue, koja će od ove sezone biti dodeljivana najboljem igraču regularnog dela NBA lige.

„Trofej je visok oko 60 cm (23,6 inča), a težak oko 10,7 kg (23,6 funti), u čemu postoji simbolika. 23 predstavlja Džordanov broj koji je nosio tokom većeg dela NBA karijere. Broj šest predstavlja broj titula koje je Džordan osvojio u NBA ligi“, navodi se u saopštenju NBA.

Nagrada za MVP finala nosiće ime po nedavno preminulom Bilu Raselu.

Beograd domaćin kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige

Trofej za najboljeg odbrambenog igrača dobio je ime prema slavnom centru Hakimu Olajdžuvonu, koju je tokom karijere ovu nagradu dobio dva puta.

Nagrada za najboljeg rukija u sezoni nazvana je po legendarnom centru Viltu Čembrlenu. Trofej za najboljeg šestog igrača od danas nosi ime po Džonu Havličeku, koji je tokom prvih sedam sezona svoje karijere u NBA ligi ulazio s klupe, ali je četiri puta izabran u „ol-star“ tim.

Nagrada za košarkaša, koji je najviše napredovao od ove sezone nosi ime Džordža Majkana.

U saopštenju NBA se navodi da je uvedena nova nagrada za odlučujućeg igrača sezone, koja je nazvana prema legendi LA Lejkersa Džeriju Vestu. O ovoj nagradi odlučivaće žiri, koji će činiti predstavnici medija, a kandidate za nagradu će imenovati glavni treneri NBA klubova.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter