Izvor: Mozzartsport.com
10.03.2023 u 08:26
0

Najveća mržnja u NBA! Idioti, klovnovi, propalice… Dok ti pričaš ja da te pobeđujem (VIDEO)

Dilion Bruks vs Drejmond Grin

Što bi rekao Željko Obradović na antologijskoj konferenciji u Novom Sadu: „Znate šta znači reč mržnja? Mrze se ljudi!“. E, takvi su odnosi na relaciji Memfis – Golden Stejt. Ne samo ove, već dve sezone unazad, samo što je taj negativan naboj dobio dodatno poglavlje tokom i po okončanju meča u kome su Grizliji savladali aktuelnog prvaka NBA lige (131:110).

Malo ko priča o rezultatu. Ionako se preko Atlantika prava košarka igra tek kad počne plej-of. Dotad zagrevanje i(li) prilika da se stare rane otvore, neprijateljstva prodube. Jasno je samo da je ovo što se dešava između kandidata za visok plasman na Zapadu, pa i na kraju sezone, prevazilazi granicu dobrog ukusa i pretvara se u najveću mržnju na NBA parketima.

Teško je razgraničiti kad i ko je prvi počeo. Nekad podsećaju na decu kome otmu igračku, a nekad, bogami, na duele Detroita i Čikaga s kraja 80-ih i kasnije. Pre dve godine Memfis je u borbi za plej-oin eliminisao Ratnike, tim iz San Franciska uzvratio lane kad je dobio konferencijsko polufinale obeleženo incidentima u kojima je varničilo na sve strane, da bi se nastavilo ove sezone. Zasad izjavama pojedinaca. Neke od njih su zapaljive.

Kreirao ih je, između ostalih, Dilon Bruks, as Memfisa, koji je još dok je trajao susret u Fedeks forumu ušao u klinč sa Drejmondom Grinom. A pošto je Grina sve samo ne najomiljeniji čovek na planeti, jer je teško razumeti kako se ponaša, provocira, gunđa i kad jeste i kad nije u pravu, onda je logično bilo da zavarnički između dvojice prznica.

Povod za obračun bile su reči Bruksa. Da se razumemo, ni Dilion nije cvećka. Nedavno je otvoreno opleo po protivniku.

„Uopšte mi se ne sviđa Drejmond. Jednostavno, ne volim Golden Stejt. Ne volim ništa što ima dodirne tačke sa njima. Drejmond mnogo priča. Njegova igra je kul za Golden Stejt, ali ako ga stavite u neku drugu ekipu nećete ga ni primetiti. Igra srcem, čvrsto, zna sve detalje u njihovoj odbrani i valja im se zato sviđa“, bile su Bruksove reči pre neki dan.

Onda se nervčik u liku Drejmonda probudio. U sopstvenom podkastu replicirao je košarkašu Memfisa i nazvao ga – idiotom!

„Taj idiot je rekao da mu se ne sviđa Golden Stejt. Ni meni se ne bi dopadao tim koji me stalno pobeđuje. Onda je rekao da ne želi da ima ništa s nama. Iskreno, bio si malo dete u srednjoj školi i mogao samo da gledaš kako osvajamo titule. Trebalo bi da budeš srećan što si uopšte svedočio tome. Ako ste se ikad pitali zašto Memfis nije konkurentan u borbi za naslov nije potrebno da idete dalje od ovog idiota. Grizliji zavise od njega, tipa koji će im pomoći da, kao, osvoje prvenstvo, koji svoju igru doživljava kao „kul“. To samo pokazuje koliko malo znate o košarci. Vaš nivo razumevanja košarke je na nivou navijača. On priča o nekoj dinastiji!? Dinastija počinje posle tebe, ne od tebe. Znam igrače koji su stvarali dinastiju, a to nisu klovnovi. Pokušavam da shvatim zašto im se sviđaš u Memfisu. I da li im se sviđaš, bolje je pitanje. Nisam siguran da se saigrači vole, ali mogu da ti kažem zašto mene vole u Golden Stejtu. Kad doprinosiš kao što sam ja doprineo osvajanju četiri prstena oda stekneš simaptije“, u dahu je pričao Grin.

Imao je razloga. Prošle sezone u polufinalu Zapada Ratnici su slavili 4:2 i kasnije osvojili titulu. Seriju su obeležile tenzije, tehničke greške, isključenja, suspenzije, a pamti se i kako je Geriju Pejtonu Drugom nastradao lakat posle duela baš sa Bruksom.

Prgavi Dilon je morao da čeka osvetu, jer je Golden Stejt dobio još dva duela. Doduše, na svom parketu. A onda je usledio okršaj u Tenesiju, slavlje Memfisa, da bi kad se utakmica završila, Bruks ispalio još jednu otrovnu strelicu ka rivalu.

Samo neka Drejmond Grin priča u podkastu, neka piše blogove. Slatko je, zabavno. Trebalo bi da da da te mikrofon Drejmodnu, da kaže nešto o meni. Naterajte ga da kaže nešto o meni, zbog njegovih reči igram bolje“, istakao je Kanađanin, podsetivši da je ubacio 14 ponea, te uz još šest asistencija i četir skoka pomogao ekipi da pobedi i učvrsti se na drugom mestu tabele Zapadne konferencije.

Bez Dža Moranta, suspendovanog dok se ne završi istraga oko snimka na kome se vidi kako mlatara pištoljem. Ni Morant nije baš najreprezentativniji sportista. Reklo bi se da mu nedostaje malo košarkaške, pa i opšte kulture kad se pre nekoliko sedmica zaneo rečenicom: „Dobar sam za Zapadom“, pa onda nikog nije mogao da dobije iz tog društva.

Koliko nekad i sami Grizliji reaguju nepromišljeno pokazao je primer Džarena Džeksona Džuniora. Kad je Memfis prošle godine, ali u osnovnom delu prvenstva, baš u martu, dobio Golden Stejt (bez Stefona Karija, Kleja Tompsona i Drejmonda Grina) okuražio se na Tviteru:

„Snaga je u brojevima“.

Bio je to nevešt pokušaj da ponizi Ratnike, kojima je to slogan, može se često videti na zastavama tog kluba, samo što je DžDžDž pomislio da je prikladno da ismeva rivala.

Odgovor je stigao od Tompsona po osvajanju prstena:

„Jedva čekam to da retvitujem. Prokleta propalica“.

A po okončanju ove utakmice, kad se pred medijima pojavio Grin, delovao je motivisano za prepirku sa Dilonom Bruskom, na pitanje novinara zašto ne smatra Memfis dostojnim rivalom uzvratio je:

„Da bi se izgradio rivalitet oba tima moraju nešto da osvoje. Mi smo četiri puta bili prvaci, a koliko mi se čini oni nijednom. Nije rivalitet kad jedna ekipa priča kako će nas dobiti, a ne dobije nas. U martu ionako svako može da pobedi utakmicu. Šta to znači? Ponekad se mučim da se dignem iz kreveta u martu. Kakva još utakmica…“

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter