Izvor: BSC HAPPY
01.05.2023 u 21:11
1

NIKOME NIJE JASNO ZBOG ČEGA LJULJ NIJE KAŽNJEN! Evroliga objasnila! NAPRAVIO JE NESPORTSKI FAUL, ALI NJEGOVO PONAŠANJE…

Košarkaši Reala Geršo Jabusele i Gabrijel Dek zaradili su pet i dve utakmice neigranja zbog tuče na drugoj utakmici protiv Partizana.

Nikome posle odluke Evrolige nije jasno zašto među kažnjenima nije bilo Serhija Ljulja koji je sve započeo nesportskim faulom nad Kevinom Panterom.

Kako stoji u odluci on nije kažnjen jer nije učestvovao u tuči.

– Pošto je gospodin Ljulj napravio nesportski faul koji je sankcionisan na terenu, njegovo ponašanje ne potpada pod odgovornost disciplinskog sudije. Da gospodin Ljulj nije napravio nesportski faul možda ne bi došlo, ali je činjenica da on nije učestvovao u fizičkoj agresiji tokom tuče, sudije ga nisu isključile, pa samim tum disciplinski sudije nema mogućnost da ga kazni – stoji u saopštenju.

Dvojica košarkaša Partizana su kažnjena, Kevin Panter i Matijas Lesor neće moći da pomognu svojim saigračima na trećoj utakmici plej.ofa Evrolige, koja se igra u utorak od 20.30 u Štark Areni.

Podsetimo da Partizan u seriji vodi sa 2:0 i nedostaje mu samo još jedna pobeda kako bi obezbedio plasman na fajnal-for koji se ove sezone održava u Kaunasu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NIKOME NIJE JASNO ZBOG ČEGA LJULJ NIJE KAŽNJEN! Evroliga objasnila! NAPRAVIO JE NESPORTSKI FAUL, ALI NJEGOVO PONAŠANJE…”

  1. Nesportski faul je običan faul koji je igrač napravio recimo bez namere da oduzme loptu protivniku već isključivo prekine opasnu akciju nedozvoljenim kontaktom i to je najgrublje rečeno. U slučaju Pantera to je bio udarac pesnicom u stomak sa namerom da se povredi igrač i jedina sankcija je bila diskvalifikacija uz nameran faul naravno. I na kraju posle one tuče trebalo ga je kazniti 2 utakmice ne igranja a ne Pantera.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter