Izvor: Arenasport.com
08.05.2023 u 15:47
0

OBRADOVIĆ PRED PUT U MADRID: Spremni smo na sve, jedna lopta, skok ili odbrana mogu da odluče ko će na Fajnal for

Još 48 sati ostalo je do raspleta, košarkaši Partizana danas se sele u Madrid gde ih u serdu od 21.00 čas očekuje majstorica protiv Reala za plasman na Fajnal for. Crno-beli će u petom meču biti kompletni, u tim se posle dva meča suspenzije vraća Kevin Panter, junak prva dva trijumfa u Madridu.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas pred polazak u Madrid na peti meč polufinalne serije plej-ofa Evrolige da jedna lopta, skok ili odbrana, mogu da odluče ko će na Fajnal for.

„Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem. Neko će na fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta utakmica će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Pre svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu“, istakao je Obradović.

Govoreći o povratku Kevina Pantera u tim posle posle odrađena dva meča suspenzije, on je kazao da će njegovo prisustvo biti veoma važno. Dodao je da je splet okolnosti doveo da Partizan posle 2:0 izgubi dve vezane utakmice u Beogradu.

Ovo je utakmica koja vodi direktno na fajnal-for, ma kakav god pritisak postojao, samo gledati teren. A imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio 2:0 nije ispao, ali statistika postoji da bi se neke stvari menjale. Videćemo u sredu posle utakmice šta je bilo“.

Kako je rekao sad sve staje na jednu loptu u 40 minuta.

„Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice„.

Na kraju je pričao i o promenama koje će ekipa morati da napravi u odnosu na prethodne dve utakmice.

Mislim da su igrači svesni situacije u kojoj se nalazimo i znaju da možemo da odigramo. Pričamo o tom protoku lopte, analizirali smo sve situacije kad smo bili sami, ali i kad nismo uzimali lakše šuteve. Što se tiče igre u napadu, tu mora da bude uverenja u sopstvene mogućnosti. Ko god da uđe u salu mora da razmišlja kako da ubaci loptu u koš“, zaključio je Obradović.

ABA LIGA: Zvezda već u Zadru želi da zakaže duel sa Podgoričanima
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter