Izvor: Arenasport.com
07.04.2023 u 10:52
0

PARTIZAN VEČERAS GOSTUJE MONAKU: Crno-beli pobedom obezbeđuju plasman u top 8

Partizan Mozzart Bet večeras od 21.00 gostuje Monaku u okviru 33. kola Evrolige, gde će imati priliku da se i zvanično plasira u Top 8.

Trener crno-belih, Željko Obradović, istakao je da je protivnički tim izuzetan, ali da će u svakom slučaju njegovi izabranici pokušati da zabeleže trijumf:

„Monako je tim koji ima izuzetne pojedince, ali igraju timski. Ono što smo analizirali, to je da oni postižu prosečno 86.5 poena, ali njihova igra u tranziciji je dosta bitna. Daju dosta poena u tranziciji i u izolaciji, daju dosta poena tamo gde su posebno dominantni, a to je skok u napadu. Moramo o svemu da vodimo računa, da smanjimo te brojke, ključ je odbrana i to je suština te utakmice“, rekao je Obradović.

Trener Monaka je dobro poznato lice, Saša Obradović, bivši trener Crvene zvezde, za koga je Željko imao samo reči hvale:

„On radi odličan posao, čestitam mu na svemu što je uradio u karijeri, a posebno ove godine šta je uradio sa Monakom“, istakao je trener Partizana.

U prvom ovosezonskom meču, crno-beli su u Beogradu protiv Monaka slavili sa ubedljivih 100:80:

„Majk Džejms je izvanredan napadač, to nije ništa novo, ima mnogo poena u rukama, ali ima i Džordan Lojd i Eli Okobo, kao i ostali igrači. Mogu da izađu sa tri mala, sa visokim trojkama i četvorkama. Na poziciji pet imaju igrača koji je sposoban da igra ‘pik en pop’, ali imaju i skočnog Donta Hola, koji je sposoban da skače iz drugog plana, da lupa rampe i kontroliše reket. Ne možemo da pričamo samo o jednom igraču, Džejms je mnogo bitan igrač za njih, ali i svi ovi ostali su izuzetno bitni“, podvukao je Obradović.

Podsetimo, Partizan je trenutno na sedmom mestu Evrolige sa učinkom od 18 pobeda i 14 poraza, dok je Monako četvrtoplasiran uz skor 21/11.

Evroliga, 33. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda – Olimpijakos 87:79
Žalgiris – Makabi TA 68:67
Ferenbahče – Anadolu Efes 103:86
Valensija – Virtus Bolonja 79:68
Real Madrid – Bajern 79:67
Baskonija – Lion 120:100

Petak

Panatinaikos – Alba 20.00
Milano – Barselona 20.30
Monako – Partizan 21.00

NEMOGUĆA MISIJA! Dončić ostaje u DALASU samo ako osvoji TITULU!?

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter