Izvor: BSC HAPPY
21.04.2023 u 08:40
0

PEŠIĆ DOBIO SJAJNE VESTI! Mladi NBA as može na Mundobasket!

Kako trenutno stoje stvari, srpski košarkaš i član Oklahome, Aleksej Pokuševski, igraće za Srbiju na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Košarkaška reprezentacija Srbije bi mogla da dobije pojačanje iz najjače lige na svetu za Mundobasket.

Aleksej Pokuševski će izvesno biti deo ekipe Svetislava Pešića na Mundobasketu koji se igra od 25. avgusta do 10. septembra.

Ovu informaciju je potvrdio generalni menadžer Oklahome Sem Presti. Za razliku od prošle godine, kada nije dobio dozvolu za Eurobasket, ovog puta stvari su se promenile. Nakon završetka sezone organizuju se konferencije za medije na kojima svi članovi kluba odgovaraju na pitanja novinara. Kada je upitan za Srbina, Presti je poručio:

– Mislim da će Aleksej igrati za reprezentaciju na leto i po meni je to dobra stvar. Njegov napredak je vidljiv. Tokom sezone imao je greške, to je normalno, mlad je, ali kako sezona odmiče tako možete da vidite koliko je ustvari napredovao. On je sjajno reagovao na različite okolnosti. Bio je u Razvojnoj ligi, imao povrede, sazreo je, oseća se komfornije. Njegova odbrana, mnogo je napredovao u tome. Sada bolje štiti obruč – rekao je Presti.

Naš mladi as je ove sezone prosečno beležio 8,1 poen, 4,7 skokova i 1,9 asistencija po meču, a Presti nije propustio priliku da ga pohvali:

 Da li znate šta je zanimljivo kod njega? Ako biste gledali prvi deo sezone, prvih 30 utakmica. Pokuševski je bio jedna od tri-četiri glavne priče o našem timu u tom periodu. Onda dođe kraj sezone, dogodi se sve i svašta i zaoravite napredak koji je napravio. Ne kritikujem nikoga, samo govorim koliko informacija se pojavi i nešto se zaboravi. Imao je sjajnu godinu, radio je tokom leta, bio je starter na početku sezone.“

Pokuševski je ove sezone zaradio je 3,2 miliona, sledeće dobija 5 miliona i sledećeg leta postoji mogućnost o produžetku saradnje.

HAOS U REŽIJI LJUTOG JOKIĆEVOG RIVALA! Embid SRAMNO šutnuo protivnika! (VIDEO)
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter