Izvor: Arenasport.com
30.03.2023 u 16:59
0

PREVRAT U MVP TRCI, Embid prestigao Jokića za „dlaku“ – ovako gusto nije bilo 30 godina

Šest kola pre kraja regularnog dela sezone NBA lige, košarkaš Filadelfije Džoel Embid prestigao je centra Denvera Nikolu Jokića na prvom mestu MVP trke, javljaju američki mediji.

Kako se navodi, u novoj ESPN anketi, as Filadelfije sada ima dva poena prednosti u odnosu na srpskog košarkaša i sa 790 bodova, glavni je kandidat za osvajanje titule najkosnijeg igrača NBA lige.

Iako je Jokić u prvoj anketi bio izraziti favorit u odnosu na Kamerunca, ali je serija loših rezultata Nagetsa tokom marta (pet poraza na šest utakmica) promenila mišljenje glasača, pa će srpski navijači, kao i fanovi Denvera strepeti do sve do početka juna, kada se tradicionalno bira novi MVP.

Takođe, valja napomenuti da ukoliko odnos ovakvih poena bude isti u konačnom glasanju, ovo bi mogla da bude najneizvesnija MVP trka u istoriji NBA lige, još od sezone 1989/90 kada je Medžik Džonson imao 22 boda više od Čarlsa Barklija.

Što se ostalih igrača tiče, Janis Adetokumbo je treći u izboru za trofej „Majkla Džordana“ sa 612 glasova, Džejson Tejtum je četvrti (292), dok je Luka Donćić na petom mestu sa 37 bodova.

Denver je lider Zapada sa učinkom 51-24, a tokom ove sezone Jokić u dresu ekipe iz Kolorada prosečno beleži 24.9 poena, 11.9 skokova i 9.9 asistencija po meču.

Poređenja radi, Filadelfija je treća na Istoku sa 50 pobeda i 26 poraza, a tokom 76 odigranih kola, Embid je u proseku beležio 33.2 poena, uz 10.2 uhvaćenih lopti i 4.2 asistencije.

DUŠKO IVANOVIĆ ZNA ODAKLE VREBA OPASNOST PROTIV ASVELA: Fizički su dominantiji od Valensije, sa centrom koji pravi razliku

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter