Izvor: Arenasport.com
02.06.2023 u 12:12
0

SRBIJA preko Brazila do ČETVRTFINALA SP: Basketaši sa maksimalnim učinkom završili grupnu fazu

Basket repezentacija Srbije pobedila je Brazil 21:17 i sa maksimalnim učinkom u grupi, obezbedila direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Srbija je odlično odigrala prvu fazu takmičenja u Beču, gde je najpre u sredu savladala Madagaskar i Francusku, da bi danas pobedila Nemačku, a potom i ekipu iz Južne Amerike za maksimalan učinak u grupi.

Brazilci, koji su osvojili drugo mesto u grupi, bolje su otvorili meč. Nakon poena Sokasa i Mirande, poveli su 3:0, da bi Srbija potom nanizala šest poena i stigla do preokreta. Najpre je povela 9:5, pa potom i 10:5.

Ipak, Brazilci se nisu predavali, na iznenađenje svih prisutnih preko Brankinja u finišu su prišli na 20:17, da bi zatim Stojačić sjajnim solo prodorom i definitivno otklonio sve dileme po pitanju pobednika.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča osmine finala, u kom se sastaju Litvanija i trećeplasirana ekipa iz grupe B, SAD i Austrija imaju skor 2:0. Letonija ima 1:1, dok su Australija i Slovenija na začelju tabele bez pobeda.

Podsetimo, osvajači medalja će obezbediti i vize za Olimpijske igre u Parizu iduće godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter